Gezonde donuts met Chai en kaneel

07 april 2020 in Tussendoortjes
Gezonde donuts met Live Puri chai

Gezonde chai donuts met kaneelsuiker

Donuts komen gelukkig in alle maten en vormen. En zelfs in gezonde variant! Eerder deelden we al eens het recept van deze kwarkdonuts. Deze gezonde donuts zijn een ideaal tussendoortje voor onderweg. Of voor thuis 😉

Huis recept ontwikkelaar Anouk maakte deze lekker kruidige gezonde donuts met mijn favoriete smaak chai! Chai tea is overgewaaid uit het Oosten en is eigenlijk een thee met lekkere spices. Je kan een kant en klare kruidenmix kopen (die vaak vol suiker zit). Als je dit niet wil, even goed opletten op de ingrediënten. In het recept staat een suikervrije suggestie. Maar je kan ook zelf een chai kruidenmix maken met kaneel, kardemom, gemberpoeder, steranijs, nootmuskaat, kruidnagel en peper. Mits je die even in huis hebt.

Veel bak plezier!

Bereidingstijd

15 minuten + 20 minuten baktijd

Ingrediënten deeg

  • 60 gram boter + een beetje extra om de bakvorm in te vetten
  • 120 gram volkorenmeel
  • 30 gram Live Puri chai eiwitpoeder ongezoet
  • 40 gram kokosbloesemsuiker
  • 5 gram Chai kruiden (wij gebruikten Chai Tea Mix van Green Gyspy Spices)
  • 2 gram wijnsteenbakpoeder
  • snufje zout
  • halve theelepel vanille extract
  • 1 ei (op kamertemperatuur)
  • 160 ml melk (naar keuze)

Topping

  • 30 gram boter
  • 60 gram kokosbloesemsuiker
  • Kaneel naar wens

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Begin met het smelten van de boter en laat deze afkoelen.
  3. Meng alle droge ingrediënten (van het volkorenmeel tot aan het snufje zout) in een kom en mix deze door elkaar. De afgekoelde boter, het ei, de melk en het vanille extract zijn voor de andere mengkom. Kluts ook de ingrediënten in deze kom goed door elkaar.
  4. Voeg de kom met ‘droge’ ingrediënten in stapjes toe aan de kom met ‘natte’ ingrediënten en gebruik een spatel om alles goed te mengen.
  5. Vet de bakvorm in en schep met een lepel het beslag er zo netjes mogelijk in. Mocht je hebben gemorst, veeg het beslag dan vóór het bakken weg! Bak de donuts 20 minuten in de voorverwarmde oven en laat ze daarna volledig afkoelen.
  6. Als de donuts afgekoeld zijn, smelt je de boter voor de topping en meng je in een diep bordje de kokosbloesemsuiker met de kaneel. Dip de donuts in de pan met gesmolten boter en tot slot de kaneelsuiker!

Anouk creëerde dit heerlijke recept van gezonde donuts. Net als deze proteïne fluff of deze protein cookie dough. Meer inspiratie van Anouk? Volg haar dan op Instagram voor nog veel meer leuks en lekkers!

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op je volgende bestelling!

Nieuwsbrief
Beoordelingen
Google Beoordelingen
5.0
Gebaseerd op 30 beoordelingen
Volg Live Puri