Bosbessenscones met citroenglazuur

29 maart 2023 in Ontbijt
Bosbessenscones met citroenglazuur

Bosbessenscones met citroenglazuur

Als er brunch of high-tea op de planning staat, je zin hebt in een decadent ontbijt of behoefte hebt om met je handen te eten: maak deze bosbessenscones met citroenglazuur. Je zult er geen spijt van krijgen, want deze scones met verse bosbessen zijn eiwitrijk, voedzaam en vrij van toegevoegde suikers. Niemand die dat trouwens opmerkt  – wat zijn deze scones lekker!

Scones zijn kleine zoete broodjes die oorspronkelijk uit Schotland komen. Ze zijn vooral in het Verenigd Koninkrijk mateloos populair, waar ze worden geserveerd tijdens de afternoon tea. (Inclusief flinke lik jam en een dikke klodder clotted cream!) Aan het bakken van de perfecte scones zitten wat haken en ogen. Zo moet in het authentieke recept ijskoude boter worden gebruikt, mag het deeg vooral niet teveel worden aangeraakt en is het verboden om de scones te draaien tijdens het uitsteken. Gelukkig hoef je bij dit recept geen rekening te houden met al deze regels; het bakken van deze bosbessensscones met citroenglazuur is kinderspel. En ze zijn nog een stuk voedzamer ook.

Natuurlijk kun je met het eiwitpoeder van Live Puri veel meer lekkers maken om van te genieten tijdens een brunch of high-tea. Zet (pal naast de bosbessenscones met citroenglazuur) bijvoorbeeld deze Crunchy Bliss Balls en koolhydraatarme Mini Mona toetjes op tafel. Succes gegarandeerd!

Bereidingstijd

15 minuten bereiden + 25 à 30 minuten bakken

Voedingswaarde  

Per scone (8 porties): 178 kcal, 15 gr koolhydraten (waarvan 3 gr suiker), 6 gr vet, 13 gr eiwit.

Ingrediënten

  • 150 gram volkorenmeel
  • 60 gram Live Puri Naturel
  • 30 gram kokosmeel
  • 8 gram bakpoeder
  • 50 gram Steviala Ery-Bronze
  • snufje zout 
  • 300 gram Griekse yoghurt (10%)
  • 1 ei
  • 75 gram bosbessen
  • rasp van een halve citroen 
  • klein beetje melk om in te smeren
  • 130 gram Steviala Frost Citroen (of poedersuiker)
  • 30 gram halfvolle melk (of plantaardige drank)
  • 1/2 theelepel citroensap

Bereiding 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hetelucht) en bekleed een bakplaat met een velletje bakpapier.
  2. Neem een grote kom en zeef daar het volkorenmeel boven. Voeg de overige droge ingrediënten (Live Puri Naturel, kokosmeel, bakpoeder, Ery-Bronze en zout) toe en meng alles door elkaar.
  3. Voeg de Griekse yoghurt toe aan de droge ingrediënten en breek het eitje kapot boven de kom. Rasp (het gele gedeelte van) de schil van de halve citroen en voeg ook dit toe. Neem een garde om alles goed door elkaar te mixen, en roer dan voorzichtig de bosbessen door het deeg.
  4. Vorm vervolgens het deeg met je handen tot een ronde plak van 2 tot 3 cm dikte. Snijd de cirkel in 8 gelijke punten en leg ze met voldoende tussenruimte op de bakplaat. Smeer de punten in met melk en bak de scones 25 tot 30 minuten in de warme oven.
  5. Maak ondertussen het citroenglazuur door de Steviala Frost te mengen met de melk en het citroensap. Sprenkel het glazuur over de scones en serveer de bosbessenscones met citroenglazuur direct.

Anouk heeft deze bosbessenscones met citroenglazuur gemaakt. Zijn ze in de smaak gevallen? Bekijk dan zeker ook haar andere Live Puri recepten en vergeet haar niet te volgen op Instagram.

Recipe Maaike 2 - Live Puri

Recept ingrediënten:

Waardering redacteur:
4.5

Gerelateerde recepten

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op je eerste bestelling!