Koolhydraatarme Mini Aardbei Mona toetjes

10 april 2020 in Tussendoortjes
Koolhydraatarme mini Mona toetjes Live Puri

Koolhydraatarme mini Mona toetjes

Die gele iconische pudding! Yep, ik heb er wel een paar achter de kiezen. Vroeger werkte ik zelfs met veel plezier bij het bedrijf achter deze toetjes. Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik de roze saus er altijd afschraapte want daar kreeg ik onmiddellijk een ‘brain-freeze’ van. Maar bij deze geweldige koolhydraatarme eiwitrijke mini Mona toetjes zonder suiker hoeft dat helemaal niet!

Voor de Belgen hier: een Mona toetje is een soort gele drilpudding met (mierzoete) rode aardbeien bessen saus in een bakje wat je omkeert op een bord zodat de saus er helemaal overheen druipt. Niet perse iets wat je elke dag op tafel omdraait. Dit koolhydraatarme alternatief daarentegen, zou ik elke dag wel willen. Ik ben namelijk dol op toetjes! En al helemaal als het gaat om vla en pudding. Delen wordt dan opeens heel moeilijk.

Maar deze eiwitrijke gezonde versie van Mona gaat hier heel vaak op tafel verschijnen. Zo lekker! Het is bovendien ook nog eens heel leuk en makkelijk om samen met kinderen te maken.

Bereidingstijd

20 minuten bereiden + nachtje koelkast

Voedingswaarde

Per mona toetje: 178 kcal, 5 gr koolhydraten (waarvan 1,5 gr suiker), 7,5 gr vet, 19 gr eiwitten.

Ingredienten

Benodigdheden: 4 mini pudding vormpjes

Bereiding

  1. Week de gelatine in koud water gedurende ongeveer 10 minuten en wring ze goed uit.
  2. Klop de kwark op met het Live Puri vanille eiwitpoeder.
  3. Snij de aardbeien in kleine blokjes en roer door het kwarkmengsel.
  4. Pak een klein steelpannetje en doe hierin de aardbeien siroop en de uitgeknepen gelatine. Roer tot de gelatine helemaal opgelost is.
  5. Voeg de gelatine aan het kwarkmengsel toe en giet in de vormpjes.
  6. Laat een nachtje opstijven in de koelkast.
  7. Lekker blij worden!

Dit recept en de foto zijn van Bianca. Bianca maakt heerlijke koolhydraatarme en koolhydraatbeperkte creaties! Meer inspiratie van Ingrid? Volg haar dan op Instagram voor nog veel meer lekkers!

Gerelateerde recepten

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op je volgende bestelling!

Nieuwsbrief