Kwarkontbijt met pompoen en mango
Als je de zomer en de herfst in 1 kwarkontbijt wil tegenkomen, hebben we een aanrader voor je! Deze ontbijt tip heeft alles om je dag met een knalletje te laten starten. En je smaakpapillen zullen je ook nog eens eeuwig dankbaar zijn. Variatie in je voeding is niet alleen belangrijk om alle voedingsstoffen binnen te krijgen, maar het zorgt er ook voor dat je met veel plezier blijft eten. Want elke dag brood bij het ontbijt is wel een beetje saai toch?
Je krijgt met dit kwarkontbijt een flinke portie eiwit om je tot de lunch in top conditie te houden. Daarnaast voorzien de combinatie van groenten en fruit je de nodige vitamines én zorgen de pompoenzaden ervoor dat je magnesium voorraad ook nog eens lekker aangevuld wordt.
Hieronder lees je hoe je pompoenpap maakt. Je maakt meer dan genoeg voor meerdere kwarkontbijtjes. Pompoenpap kan je ook gebruiken als basis voor pannenkoekjes, cupcakejes of door je havermout roeren. Of gewoon zo eten zonder verder iets erbij.
Bereidingstijd
10-15 minuten
Ingrediënten:
Voor de pompoenpap:
- 400gr pompoenstukjes
- 10 gram Live Puri Chai eiwitpoeder licht gezoet of ongezoet
- kaneel
- honing
- amandelmelk
- volle theelepel kokosolie
Voor het kwarkontbijt:
- kwark
- stukjes mango
- pompoenpitten
- kokossnippers
Bereiding
- Kook de pompoenstukjes in water met de kaneel ongeveer 4-6 minuten totdat de pompoen zacht is.
- Pureer het mengsel.
- Voeg het eiwitpoeder toe.
- Voeg de kokosolie toe, en naar smaak honing. Als je licht gezoete Chai gebruikt, heb je minder honing nodig. Als laatste roer je de amandelmelk door het mengel tot je de gewenste dikte hebt.
- Vul een kommetje met een paar lepels kwark en een laagje pompoenpap. Decoreer met de mango stukjes, pompoenpitten en kokossnippers.
- Kleurrijk smullen!
Dit recept is van Tamara. Kijk zelf maar eens op haar Instagram account voor nog meer lekkere inspiratie!