Zoete aardappel pannenkoekjes
Dat je groenten kan vermommen in een zoet jasje, is een aangename verrassing toch? Deze zoete aardappel pannenkoekjes zijn de perfecte bestemming voor je left over zoete aardappel. Ligt er nog eentje eenzaam in de groentela? Of heb je al wat gekookte over van gisteren? Dan maak je in een handomdraai deze lekkere pannenkoekjes.
Fan van groenten die zich weten te vermommen? Kijk dan ook eens naar deze gezonde carrotcake of deze chai spiced sweet potato baked oats. En wat dacht je van een bloemkool tosti? Groentjes zijn zo veelzijdig!
Je maakt deze zoete aardappel pannenkoekjes makkelijk in een vegan variant door de eiwitten te vervangen door een plantaardige variant.
Bereidingstijd
5 min + 10 min bakken
Voedingswaarde
Per pannenkoekje: 44 kcal, 5 koolhydraten (waarvan 0 gram suiker), 0,4 gr vet, 5 gr eiwitten
Totaal: 311 kcal, 37 koolhydraten (waarvan 0 gram suiker), 3 gr vet, 33 gr eiwitten
Ingrediënten:
- 125 gram gekookte zoete aardappel
- 30 gram havermout of volkoren meel
- 20 gram Live Puri vegan eiwitpoeder vanille ongezoet
- 120 gram eiwitten (of vegan eiwitvervanger)
- 40 ml plantaardige melk (kokos bijv)
- 4 gram kokosbloesemsuiker of Steviala Ery Pure
Bereiding
- Doe alle ingrediënten in een kom en mix met de staafmixer of de blender door elkaar totdat je een glad mengsel krijgt
- Bak de pannenkoekjes in een goed warme pan die wat ingevet is.
- Serveer met wat stroop, pindakaas en banaan of wat jij allerlekkerst vindt!
De foto en het recept van deze zoete aardappel pannenkoekjes zijn van nourishing_bowls. Volg haar op Instagram voor nog meer lekkere inspiratie!
Zoete aardappel pannenkoekjes - Live Puri
Left over zoete aardappel? Maak dan in een handomdraai deze eiwitrijke zoete aardappel pannenkoekjes! Super lekker recept!
Type: breakfast
Cuisine: Healthy
Recipe Yield: 7 pancakes
Calories: 311
Preparation Time: PT0H05M
Cooking Time: PT0H10M
Total Time: PT0H15M
Recipe Ingredients:
Recipe Instructions: Doe alle ingrediënten in een kom en mix met de staafmixer of de blender door elkaar totdat je een glad mengsel krijgt Bak de pannenkoekjes in een goed warme pan die wat ingevet is. Serveer met wat stroop, pindakaas en banaan of wat jij allerlekkerst vindt!
5