Warme boekweitpudding met gember en hazelnoten

24 augustus 2023 in Ontbijt
Verwarmende boekweitpudding met gember en hazelnoten

Warme boekweitpudding met gember en hazelnoten

Als je de dag graag met een voedzaam en warm ontbijt wil starten, denk je al vaak aan een kommetje havermout. Lekker hoor, maar er is nog zoveel meer dan havermoutpap. Deze warme boekweitpudding met gember en hazelnoten bijvoorbeeld. Verzadigend, van nature glutenvrij, verwarmend en eiwitrijk. Kortom: het perfecte ontbijt op een gure najaarsdag of  voor iedereen die zich goed voelt bij het eten van een warm ontbijt.

Boekweit, de basis van dit verwarmende ontbijt, is een plant met eetbare, voedzame zaadjes. Die boekweitzaadjes (ook wel bekend als boekweitkorrels) is een pseudograan. Dit betekent dat het op dezelfde manier als graan kan worden gebruikt, maar volledig glutenvrij is. De zaadjes van de boekweit kunnen worden gemalen tot boekweitmeel, geroosterd tot kasha of geplet tot boekweitvlokken. In dit ontbijt zijn boekweitvlokken gebruikt – deze geven deze warme boekweitpudding met gember en hazelnoten een unieke, nootachtige en vooral heerlijke smaak.

Bereidingstijd

10 minuten bereiden

Voedingswaarde

Per warme boekweitpudding met gember en hazelnoten: 730 kcal, 47 gr koolhydraten (waarvan 10 gr suiker), 40 gr vet, 40 gr eiwit.

Ingrediënten

  • 40 gram boekweitvlokken
  • 200 ml water
  • snuf zout
  • 15 gram hazelnootpasta
  • 1 stukje (1 cm) verse gember, geraspt
  • 1 ei
  • 25 gram Live Puri Chai eiwitpoeder ongezoet
  • handje blauwe bessen (50 gram)
  • handje hazelnoten (30 gram)
  • 10 gram pure chocolade (85% cacao)
  • 1 theelepel Acacia vezels

Bereiding 

  1. Breng de boekweitvlokken met het water en een snuf zout in een pannetje aan de kook.
  2. Voeg de hazelnootpasta en de geraspte gember toe en roer dit door de boekweitpudding. Blijf roeren, en kook in de boekweitpudding in 3 minuten volledig gaar.
  3. Schep Live Puri Chai eiwitpoeder ongezoet in het pannetje en meng deze goed door de boekweitpudding.
  4. Klop het eitje op in een apart schaaltje, en voeg deze vlak voor het serveren toe aan de pudding. Laat het eitje een minuutje meegaren en zet dan het vuur uit.
  5. Doe de boekweitpudding in een kom en werk deze af met blauwe bessen, hazelnoten, pure chocolade en Acacia vezels.

Het recept van deze verwarmende boekweitpudding met gember en hazelnoten heeft Hewdig gecreëerd. Eerder maakte ze al deze lekkere havermoutcake en vegan cacao espresso smoothiebowl. Volg haar op Instagram voor nog veel meer lekkere recepten!

Recipe Maaike 2 - Live Puri

Recept ingrediënten:

Waardering redacteur:
4.5

Gerelateerde recepten

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op je eerste bestelling!