Koolhydraatarme Snickers Chocolade Cake

27 juli 2021 in Tussendoortjes
koolhydraatarme snickers chocolade cake

Koolhydraatarme Snickers Chocolade Cake

Pinda, chocolade én karamel! Al het lekkere van je favoriete candybar, maar dan in een gezonde koolhydraatarme Snickers chocolade cake. 4 gram koolhydraten per plakje! Met Live Puri kan dat dus echt.

Hilena maakt haar eigen versie van een recept dat oorspronkelijk van Foodbysann is. Het resultaat is een heerlijke, beetje kleffe KOOLHYDRAATARME SNICKERS CHOCOLADE CAKE. Met hoofdletters, want dit is toch echt wel de lekkerste. En bovendien een ingrediëntenlijst met alleen maar gezonde natuurlijke producten!

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar variaties op chocolade cake kan je dus nooit genoeg hebben! Met onze gezonde chocolade cakejes en deze gezonde marmercake waren we al goed op weg maar deze nieuwste creatie maakt het assortiment wel echt helemaal af!

Bereidingstijd

15 min + 40 minuten oven

Voedingswaarde

Per portie: 226 kcal, 4 koolhydraten (waarvan 3 gram suiker), 16 gr vet, 13 gr eiwitten

Ingrediënten:

  • 75 gram suikervrije appelmoes
  • 3 eieren
  • 160 gram amandelmeel
  • 40 gram Live Puri eiwitpoeder cacao ongezoet
  • 2 etl. cacao (15 gram)
  • 100 gram Steviala Sweet and Gold
  • 50 gram Steviala Ery-Bronze (suikervrije natuurlijke ‘bruine suiker’)
  • 2 etl. 100% pindakaas (50 gram)
  • 100 gram amandelmelk
  • 1,5 tl. baking soda + beetje citroensap
  • 0,5 tl. xanthaangom
  • 15 gram pinda’s
  • 15 gram suikervrije chocolade chips puur

Bereiding

  1. Maak poedersuiker van de Ery-Bronze door het fijn te malen met de hand of een keukenmachine.
  2. Mix de appelmoes met de eieren.
  3. Voeg vervolgens de Sweet & Gold siroop, pindakaas en amandelmelk toe en mix weer goed.
  4. Daarna mix je het amandelmeel, Live Puri eiwitpoeder, Ery-Bronze en cacaopoeder toe. Voeg als laatste de baking soda en een beetje citroensap toe.
  5. Doe bakpapier in een cakeblik en verdeel hier het beslag overheen. Daarover heen strooi je de pinda’s in kleine stukjes en de chocolade chips.
  6. Bak gedurende 40 á 45 minuten op 175 graden in de oven.
  7. Even laten afkoelen en in plakjes snijden!

De foto en het recept van deze gezonde blondies zijn van Hilena. Volg haar op Instagram voor nog meer gezonde en prachtige inspiratie!

Gerelateerde recepten

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op je volgende bestelling!

Nieuwsbrief