Chocolade cakejes
Mijn liefde voor chocolade steek ik niet onder stoelen of banken. Ik ben er dol op! In een restaurant kies ik steevast het toetje waar het meeste chocolade in zit. Toen ik deze chocolade cakejes zag, maakte mijn hart een buiteling. Ik vind ze zo mooi!
En ze zijn ook nog eens bewust en gezonder dan een gewone cake. Benieuwd hoe dat zit? Het gebruikte meel zorgt ervoor dat ze veel minder koolhydraten bevatten dan reguliere chocolade cake.
Wil je helemaal koolhydraatarm? Vervang dan het chufameel door amandelmeel. De verhouding is 1 op 1. Maar omdat chufameel iets zoeter is, heb je minder zoetstof nodig dan in het totale recept. De honing kan je vervangen door je favoriete suikervrije stroop. Wij gebruiken deze natuurlijke suikervrije stroop.
Bereidingstijd
Voor dit recept heb je een mini brownie bakvorm nodig. Heb je die niet in huis? Gebruik dan een gewone bakplaat en snijd de cake nadien in kleine stukjes.
Voedingswaarde
Per stukje: 83 kcal, 5,3 gr koolhydraten (waarvan 1,4 gr suiker), 6,4 gr vet, 5,1 gr eiwitten.
Koolhydraatarm stukje: 89 kcal, 3,3 gr koolhydraten (waarvan 1,0 gr suiker), 7,5 gr vet, 5,7 gr eiwitten.
Ingrediënten:
- 50 gram amandelmeel
- 50 gram chufameel*
- 25 gram Live Puri vanille eiwitpoeder licht gezoet
- 2 eieren
- 1 el cacaopoeder
- 80 gram suikervrije pure chocolade au bain marie gesmolten
- halve el bakpoeder
- 2 el suikervrije stroop (of honing)
Bereiding
- Zet de oven op standje voorverwarmen op 170 graden en vet de bakvorm in.
- Meng in een kom eerst alle droge ingrediënten door elkaar.
- Voeg dan de eieren 1 voor 1, de stroop en de gesmolten chocolade toe.
- Meng het beslag goed door elkaar en giet het deeg in de bakvorm. Het deeg is een beetje stug maar eenmaal in de oven gaat het helemaal goedkomen.
- Zet 15 minuten in de oven. Laat goed afkoelen op een rooster.
- Klaar!
Als je wil, kan je ze nog versieren met wat gesmolten pure chocolade en wat vers fruit. Zo maak je ze nog aantrekkelijker! Genieten maar!
* Chufameel (of tijgernotenmeel) bevat wat meer koolhydraten maar minder vet dan amandelmeel. Het heeft een iets zoetige smaak dus je hebt minder zoetstof nodig dan bij amandelmeel. Bovendien bevat chufameel een flinke portie omega 9. Mocht je allergisch zijn voor noten, geen paniek, want chufameel wordt gemaakt van een knolgewas en niet van noten.
Dit recept en de foto’s van deze chocolade cakejes zijn van Mirel. Mirel is een echte duizendpoot. Ze geeft sporttrainingen, creëert en fotografeert heerlijke recepten en is daarnaast voedingsconsulent! Meer inspiratie van Mirel? Volg haar dan op Instagram voor nog veel meer leuks en lekkers!