Koolhydraatarme Cinnamon Cheesecake
Cheesecake bestaat in vele vormen. Met of zonder bodem, ongebakken of gebakken en niet zo goed voor je of hartstikke verantwoord. Ze mogen er allemaal zijn, maar deze Cinnamon Cheesecake met romige frosting is de enige cheesecake die op dit moment al jouw aandacht verdient. Want: eiwitrijk, koolhydraatarm, laag in calorieën en bovenal intens lekker!
Het recept is bedoeld voor een springvorm met een diameter van 20cm, wat betekent dat je uit deze Cinnamom Cheesecake in principe een goede 10 punten kunt snijden. Ik begrijp het daarentegen volledig wanneer je deze creatie helemaal in je eentje wilt verorberen. Want waarom ook niet? De macro’s van deze Cinnamon Cheesecake zijn bijna te mooi om waar te zijn. Bijna..
Deze hele cheesecake bevat 1215 kcal oftewel 121,5 kcal per taartpunt en maar liefst 16 gr eiwitten per puntje. Hier hoef je dus niet meteen een workout achteraan te plannen!
Ben jij ook zo’n fan van cheesecake? Ik snap het. Ik ook! Daarom maakten we eerder al deze 2 cheesecake recepten: cheesecake roll en skinny cheesecake. En nu nog deze suikervrije koolhydraatarme cinnamon cheesecake!
Bereidingstijd
20 minuten bereiden + 60 minuten bakken + 4,5 uur tot een nachtje koelkast
Voedingswaarde
Per taartpunt: 121,5 kcal, 4,8 gr koolhydraten (waarvan 4,5 gr suiker), 2,4 gr vet, 16 gr eiwitten.
Ingrediënten
- 3 hele eieren
- 60 gram Live Puri Vanille ongezoet eiwitpoeder
- 130 gram Steviala Ery-Bronze
- 25 gram custardpoeder
- 200 milliliter (plantaardige) melk zonder suiker. (Ik gebruikte amandelmelk van Provamel.)
- 2 theelepels kaneel + extra ter garnering
- 750 magere kwark
- 100 gram magere kwark
- 15 gram Live Puri Vanille ongezoet eiwitpoeder
- Steviala druppels New York Cheesecake naar smaak (+- 20 druppels)
Bereiding
- Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn voor je begint met het maken van de koolhydraatarme Cinnamon Cheesecake.
- Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een bakvorm van 20 cm klaar. Vet de vorm in wanneer deze niet van siliconen gemaakt is.
- Breek de eieren in een grote mengkom, voeg het eiwitpoeder en de ery bronze toe en klop het mengsel met een mixer tot een luchtige, volumineuze massa. Neem hier de tijd voor, het kloppen duurt 5 tot 10 minuten.
- Voeg het custardpoeder, de melk en de kaneel toe en roer door tot deze ingrediënten zijn opgenomen in de luchtige massa.
- Tot slot voeg je de magere kwark toe aan de kom. Ook nu is het van belang dat het een egale massa is.
- Giet de massa in de springvorm en zet deze 60 minuten in de voorverwarmde oven.
- Open na de baktijd de ovendeur en laat de cheesecake 20 minuten staan om deze geleidelijk af te laten koelen. Plaats de cheesecake vervolgens minstens 4 uur in de koelkast, maar een nacht is nog beter.
- Om deze Cinnamon Cheesecake helemaal af te maken meng je 200 gram magere kwark met Live Puri Vanille ongezoet en New York Cheesecake druppels van Steviala. Klop het mengsel met een handmixer (of een vork) luchtig en bestrijk de cheesecake met deze topping. Besprenkel tot slot met een snuf kaneel en geniet!
Anouk creëerde het recept voor deze koolhydraatarme cinnamon cheesecake. Net als deze geweldige frozen snowballs. Of deze vegan peanutbutter & jelly cups! Meer inspiratie van Anouk? Volg haar dan op Instagram voor nog veel meer leuks en lekkers!