Eiwitrijke gezonde pandan cake

30 maart 2022 in Koolhydraatarm
Gezonde pandan cake

Eiwitrijke gezonde pandan cake

Ik val als een blok voor luchtige cakes. Maar deze gezonde pandan cake is al helemaal niet te weerstaan. Pandan cake is een super luchtige cake uit de Indonesische keuken. Je kan ‘m kant en klaar kopen, maar zelf maken is veeeel lekkerder natuurlijk! En ook veeeel gezonder: deze gezonde pandan cake bevat minder dan 140 kcal (zonder topping) en is suikervrij, koolhydraatarm en eiwitrijk!

De binnenkant van deze cake is niet alleen luchtig maar ook felgroen. Een kleurtje wat je krijgt door het toevoegen van pandan pasta (verkrijgbaar bij oa de Toko). Je kan natuurlijk ook je huis vol zetten met deze tropische palmboom. De geur en smaak van die bladeren zijn namelijk superduper lekker! Gelukkig zijn er in de toko flesjes pandan extract te koop. Daarmee bakte Anouk deze cake. En wat is ‘ie goed gelukt!

Fan van luchtige cakes? Dan is dit luchtig bananenbrood vast ook wat voor jou!

Bereidingstijd

15 minuten bereiden + 20-25 minuten bakken

Voedingswaarde

Per stuk zonder topping: 137 kcal, 2,6 gr koolhydraten (waarvan 1,75 gr suiker), 5,6 gr vet, 11,4 gr eiwitten.

Per stuk met topping: 197 kcal, 4,75 gr koolhydraten (waarvan 3,1 gr suiker), 8,4 gr vet, 15,6 gr eiwitten.

Ingrediënten gezonde pandan cake

Voor de topping (optioneel)

Bereiding 

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een springvorm (18 cm).
  2. Tik de eitjes kapot boven een grote mengkom en voeg de Ery Pure toe. Klop het geheel met een mixer tot een romige, dikke massa. Dit kan 5 tot 8 minuten duren.
  3. Roer de kokosmeel, het eiwitpoeder, het amandelmeel, de bakpoeder en het zout samen in een andere kom. Voeg de inhoud toe aan de kom met het eimengsel en roer voorzichtig door elkaar. Voeg tot slot de pandanpasta en de kokosmelk toe aan de kom en meng het geheel kort tot een egaal cakebeslag. Stort het beslag in de springvorm en plaats deze in de warme oven.
  4. Bak de cake 15 minuten en dek vervolgens de springvorm af met aluminiumfolie. Bak de cake daarna nog 20 tot 25 minuten, of totdat deze gaar is. De gaarheid kun je controleren middels de eeuwenoude ‘prik-techniek’. Laat de cake rustig afkoelen (met de ovendeur op een kiertje).
  5. Begin alvast met het maken van de eiwitrijke frosting. Meng hiervoor in een kommetje de roomkaas, de Griekse yoghurt, het eiwitpoeder en de Steviala Sweet & Gold stroop.
  6. Smeer de cake – wanneer deze volledig is afgekoeld – af met de frosting en strooi er de geraspte kokos over.
  7. Genieten!

Anouk heeft het recept van deze eiwitrijke gezonde pandan cake gecreëerd. Eerder maakte ze al deze custard funfetti pancakes en waanzinnige eiwitrijke strawberry cheesecake. Meer inspiratie van Anouk? Volg haar dan op Instagram voor nog veel meer leuks en lekkers!

Recipe Maaike 2 - Live Puri

Recipe Ingredients:

Editor's Rating:
4.5

Gerelateerde recepten

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op je volgende bestelling!

Nieuwsbrief