Blueberry kokos cake
Dit is nou zo’n recept waarbij je denkt: where have you been all my life? Deze gezonde blueberry kokos cake is er eentje die je helemaal alleen mag, kan én wilt opeten. Geen schuldgevoel, enkel een verzadigd gevoel.
Behalve Live Puri vanille, heeft Anke in dit recept gebruik gemaakt van voedzame ingrediënten die je niet in elke cake vindt. Zo zit er bijvoorbeeld geen meel, boter of suiker in dit baksel. Wat je dan wel nodig hebt om deze gezonde lekkernij zelf te kunnen maken?
Het zal je misschien verrassen maar er zitten zelfs groenten in! Heb jij wel eens iets zoets gemaakt waarin groenten verwerkt zitten? Dat kan dus! We hebben nog een aantal andere pareltjes van voorbeelden: custard funfetti pancakes, gezonde brownies of deze vanille kersen smoothie. Alledrie bevatten ze een andere soort groente!
Let’s bake!
Bereidingstijd
10 minuten + 20 minuten bakken
Voedingswaarde
Per stuk: 183 kcal, 20 gr koolhydraten (waarvan 7 gr suiker), 4,5 gr vet, 13,5 gr eiwitten.
Totaal: 366 kcal, 40 gr koolhydraten (waarvan 14 gr suiker), 9 gr vet, 27 gr eiwitten.
Ingrediënten voor 2 stukken
- 125 gram cannellini bonen
- 100 gram rijpe banaan
- 1 ei
- 10 gram Live Puri vanille ongezoet eiwitpoeder
- 5 ml Steviala Holy Hon suikervrije stroop
- 5 gram bakpoeder
Topping:
- 25 gram blauwe bessen
- 5 gram kokosrasp
Bereiding
- Spoel de cannellini bonen goed af met water.
- Blend alle ingrediënten (behalve de blauwe bessen) tot een egaal beslag. Giet dit in een ovenbestendig en ingevet schaaltje.
- Verdeel de (bevroren) bessen en kokosrasp over het beslag.
- Bak 30 minuten in de oven op 175 graden. Laat vervolgens in de oven nog heel even afkoelen, anders zou de cake kunnen inzakken.
- Je kunt deze heerlijke, verantwoorde cake zowel warm als koud eten.
Met deze blueberry kokos cake maak je een verantwoorde en gezonde keuze. Het recept en de foto’s zijn van Anke. Anke is Brabantse foodie en gewichtsconsulent io en maakt de lekkerste creaties! Volg haar op Instagram voor meer balans in de keuken!