Acai Proteine Shake

01 juli 2021 in Ontbijt
Acai proteine shake Live Puri

Acai Proteine Shake

Wist je dat ons eiwitpoeder ideaal is om toe te voegen aan een açaí bowl? Niet alleen voor extra proteïne, maar ook om je bowl een romige, dikke structuur te geven. Wat natuurlijk ook kan, is het maken van een açaí proteïne shake. Barstensvol antioxidanten, aminozuren en andere stoffen waar je lijf blij van wordt. Krachtvoer zoals krachtvoer is bedoeld dus!

Açaí (spreek uit a-s-aa-ie) is een besje wat groeit aan de acaipalm. Dit besje heeft bijzondere eigenschappen want het bevat enorm krachtige antioxidanten. Antioxidanten hebben vele bewezen gezondheidsvoordelen want ze helpen ons lichaam vrije radicalen onschadelijk te maken. Zo helpen ze ons lichaam te beschermen. Acai besjes zijn niet heel zoet, vandaar dat we er ook wat frambozen bij doen. Een gouden smaak combinatie!

Helaas kan je ze niet vers kopen want net als bijvoorbeeld aardbeien zijn ze heel beperkt houdbaar nadat ze geplukt zijn. Daarom koop je ze bij ons ingevroren. Direct na het plukken worden ze gelijk diepgevroren. Zo worden alle goeie werkzame stoffen optimaal behouden. Net zo goed als vers!

Bereidingstijd

5 minuten

Voedingswaarde

Per portie: 232 kcal, 20 gr koolhydraten (waarvan 2 gr suiker), 9 gr vet, 16 gr eiwitten.

Ingrediënten

Bereiding (super easy!)

  1. Haal het pakje açaí+guarana uit de diepvries en laat deze (gedeeltelijk) smelten.
  2. Voeg deze samen met de andere ingrediënten (frambozen, eiwitpoeder en melk) toe aan de kan van de blender en blend het geheel tot een romige shake.
  3. Schenk de shake in een glas. Geniet!

Anouk creëerde deze heerlijke acai proteïne shake. Net als dit heerlijke Golden Mylk Vegan Banana Bread. Of deze vegan peanutbutter & jelly cups! Meer inspiratie van Anouk? Volg haar dan op Instagram voor nog veel meer leuks en lekkers!

Gerelateerde recepten

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op je volgende bestelling!

Nieuwsbrief