Het sneeuwbal effect van gezonde keuzes

20 november 2018 in Lifestyle
sneeuwbal effect van gezonde keuzes

Het sneeuwbal effect van gezonde keuzes

Bijna 1,5 jaar geleden startte ik met Live Puri. Ik wilde iets van grote(re) betekenis doen. Hard werken bij grote bedrijven bracht me een hoop inzicht en ontwikkeling maar voelde soms ook als een rat race. Vergis je niet, ik werk graag, liefst op standje 10. Maar ik ben ook een familie en gezelligheidsmens. Bovendien geloof ik in goed doen. Dat komt altijd een keertje terug wanneer je het niet verwacht maar geeft mij ook veel voldoening. Als je 90 bent, denk je immers niet terug aan hoe dik je bankrekening is, maar aan wat je hebt kunnen betekenen.

Little did I know dat een eigen bedrijf starten een sneeuwbal effect in gang zou zetten…

Tijdens het ontwikkelingstraject van Live Puri moest ik gaan nadenken over verpakkingsmateriaal. Doorgaans zit eiwitpoeder in grote plastic bussen die niet plat te krijgen zijn en heel veel ruimte innemen. Voor Live Puri koos voor ik verpakkingen die precies op maat gemaakt zijn van een leverancier die Business Angel is van de Plastic Soup Foundation. (Op mijn wensenlijstje staat overigens nog een zak zonder plastic maar die geeft voorlopig nog te veel kwaliteitsissues.) Ook zit er niet standaard een schepje in de zakken want als je er eenmaal eentje hebt, kan je die immers hergebruiken. En de vitamines produceren we in een ouderwets glazen apothekerspotje. Beter voor de kwaliteit én het milieu.

Maar ook privé begon er wat te borrelen

Het begon met een breder blikveld. Zo ontdekte ik schoonheid in mijn eigen straat die me eerder nog nooit opgevallen was, ik had immers altijd HAAST! Nu kan ik mijn tijd zelf indelen en dat levert kleine spontane ‘aha’ geluksmomenten op.

Ook de rest van het gezin moet er ook aan geloven. We gingen een week zonder vlees door het leven en eten sindsdien met z’n allen 2x per week ‘vleesvrij’. Ik besloot dat wij ook echt iets met ons afval moesten. Dus gingen we alle afval scheiden. Iets weggooien is niet meer zo simpel want moet voortaan volgens een hele procesflow. We hebben glas, koffiecupjes, papier, plastic, herbruikbare en statiegeld flessen, blik en zware straffen op verkeerd sorteren.

Vorige week besloot ik na maanden wikken en wegen een week te gaan helpen in een vluchtelingenkamp op Lesvos. Volgend jaar in februari ben ik bij Because We Carry. Een druppel op een hete plaat. Maar wel een druppel.

Liefs,
Maaike

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op je volgende bestelling!

Nieuwsbrief