Vegan Overnight Oat Cake
Zo zie je maar, creativiteit kent geen tijd. Deze vegan Overnight Oat Cake bereid je de avond van tevoren! Terwijl jij lekker ligt te slapen, doet de koelkast zijn werk, en kun je ‘s bovendien ochtends nog even lekker snoozen. Heel even dan..
Ideaal voor als je een strak ochtend schema hebt of als je wat moeite hebt om ‘s ochtends 3 droge boterhammen weg te krijgen. Probeer ook eens deze creamy overnight oats. Een heerlijke afwisseling met deze overnight oat cake.
Met maar liefst 36 gram eiwitten ben je ervan verzekerd dat dit ontbijtje je goed zal vullen. Wie schrikt van het aantal koolhydraten, moet even letten op het suikergehalte: slechts 1 gram suiker zit erin. De rest zijn goeie ‘langzame’ koolhydraten uit de volkoren vezels van de havermout.
Heb je toch liever koolhydraatarme vegan overnight oat cake? Vervang de havermout dan door 35 gram gemalen amandelen en 15 gram gebroken lijnzaad.
Bereidingstijd
5 min + nachtje koelkast
Voedingswaarde
Per portie: 435 kcal, 39 koolhydraten (waarvan 1 gram suiker), 15 gr vet, 36 gr eiwitten
Ingrediënten:
- 50 gram havermout
- 30 gram Live Puri vegan eiwitpoeder pindakaas ongezoet
- 10 gram lijnzaad
- 1 zakje vanille suiker of 12 gram Steviala Ery Pure
- 50 gram bloemkoolrijst
- 250 ml plantaardige melk
Bereiding
- Meng de avond van tevoren alle ingrediënten in een pannetje en breng aan de kook tot het een beetje indikt.
- Giet in een vochtige kom en plaats een nachtje in de koelkast.
- Draai je kommetje op een bord en decoreer met je favoriete toppings. Eet smakelijk!
De foto en het recept van deze vegan overnight oat cake zijn van nourishing_bowls. Volg haar op Instagram voor nog meer lekkere inspiratie!