Vegan funfetti eiwitreep
Snack jij graag een eiwitreep? We hear you! Deze heerlijke no bake funfetti eiwitreep is vegan, goedkoper dan in de winkel, gemaakt met ingrediënten die goed voor je zijn én flans je zo in elkaar.
De credits voor dit recept zijn voor Livia die deze succes nummers eerder al maakte: eiwitrijke bounty’s en vegan high protein pindakaas.
Maar terug naar deze vrolijke repen! No bake, dus je maakt deze funfetti eiwitreep zonder oven. Het enige wat je hiervoor nodig hebt aan keuken benodigdheden is een rechthoekige cakevorm die je bekleedt met een bakpapier. Dat bakpapier is wel handig, anders wordt het een kliederboel om de eiwitreep uit de vorm te krijgen.
Ben jij fan van foodpreppen? Deze reep bewaar je een week in de koelkast en is zelfs geschikt om tot 6 maanden in de diepvries te bewaren. En uit zeer betrouwbare bron, weten we dat je deze funfetti eiwitreep ook zo recht uit de diepvries als ijsje kan eten. Ideaal toch?
Bereidingstijd
15 min + 30 min koelen
Voedingswaarde
Per funfetti eiwitreep: 182 kcal, 23 gr koolhydraten, 8 gr vet, 8 gr eiwitten.
Ingrediënten voor 8 stuks:
- 175 gram ontpitte dadels
- 120 gram cashewnoten pasta (of andere notenpasta)
- 50 gram Live Puri vegan vanille eiwitpoeder
- 56 gram kokosmeel
- 1/4 tl zeezout (optioneel)
- 1/8 tl amandel extract (optioneel)
- 80 ml warm water
- 2 el sprinkels of chocolade chips (optioneel)
Bereiding
- Bereid de cakevorm voor door er wat vetstof in te smeren en vervolgens het bakpapier in te ‘plakken’.
- Mix alle ingrediënten behalve de sprinkels met je keukenmachine of mixer tot het een homogeen deeg.
- Doe het deeg in de cakevorm en druk het een beetje aan zodat je er later reepjes van kan snijden.
- Plaatst de cakevorm een half uurtje in de diepvries. Snij er vervolgens 8 gelijke funfetti eiwitreepjes van.
Dit recept en de foto’s van deze funfetti eiwitreep zijn van Livia. Haar creaties en oprecht inkijkje in haar leven en kan je volgen op Instagram of op haar website!