Pindakaas eiwitrepen

31 maart 2020 in Tussendoortjes
Pindakaas eiwitrepen Live Puri

Zelfgemaakte Pindakaas Eiwitrepen

Ik heb het al eerder gezegd en ik herhaal het nog een keer: de beste eiwitreep maak je zelf! Dit is niet de eerste eiwitreep die op deze website staat, maar ik weet nu al zeker dat dit wel een toppertje wordt!

Anouk creëerde deze beauty’s en volgens haar was dit ‘een partijtje simpel’ om te maken. Deze variant is met pindakaas, kokos, mango en chocolade – maar vanuit het basisrecept kun je ál je eigen kanten op. Klinkt goed toch?

Stiekem ben ik ook heel benieuwd hoe lekker ze zijn met het nieuwe vegan pindakaas eiwitpoeder! Voor de echte pindakaas fan!

Meer inspiratie? Kijk dan eens naar dit zelfgemaakte eiwitreep recept of deze vegan funfetti eiwitrepen.

Bereidingstijd

10 minuten

Voedingswaarde

Per eiwitreep: 392 kcal, 4,3 gr koolhydraten (waarvan 3,8 gr suikers), 28 gr vet, 18,7 gr eiwitten.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Bekleed een hoekige vorm (bijvoorbeeld het onderste gedeelte van een lunchtrommel) met plastic folie, of vet deze in met wat olie.
  2. Doe de pindakaas, kokosolie en het zoetmiddel in een steelpannetje, en laat alles – terwijl je af en toe even roert – op laag vuur smelten.
  3. Voeg het Live Puri eiwitpoeder, het zout en de ‘vulling’ toe en meng net zo lang totdat er een dikke deegbal is ontstaan.
  4. Druk het deeg stevig in de (hoek van de vorm), laat minimaal een uur opstijven in de koelkast en snijd tot slot in 2 gelijke delen.

Bewaar de repen in de koelkast (maximaal twee weken) of vries ze in.

Anouk creëerde dit heerlijke recept van pindakaas eiwitrepen. Net als deze hartige wafels of deze protein cookie dough. Meer inspiratie van Anouk? Volg haar dan op Instagram voor nog veel meer leuks en lekkers!

Gerelateerde recepten

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op je eerste bestelling!