Koolhydraatarme brownie shortbread
Een kruimige chocolade shortbread, eiwitrijke brownie en swirl van witte chocolade. Oef! Deze Koolhydraatarme brownie shortbread van Anne – een kruising tussen een brownie en een millionaire’s shortbread is een regelrechte hit.
Shortbread is een soort van zanddeeg-achtige koek, brownies zijn een hemels chocolade cakeje en die combinatie is dus echt heavenly!
Als ik de keuze krijg bij toetjes, is chocolade altijd nummer 1. En dat zie je ook wel terug in de historie van alle Live Puri receptjes! Als je op zoek bent naar gezonde brownies, dan heb je keuze uit deze smeuige gezonde brownies met zwarte bonen, deze healthy eiwitrijke brownies met pindakaas en deze gezonde chocolade cakejes.
Fan van dit recept? Eerder maakte Anne al deze gezonde kokos pannenkoekjes. Ook een regelrechte aanrader!
Let’s bake!
Bereidingstijd
20 minuten + 30 minuten bakken
Voedingswaarde
Per portie: 145 kcal, 2 gr koolhydraten (waarvan 1 gr suikers), 13 gr vet, 4 gr eiwitten.
Ingrediënten
Chocolade shortbread
- 100 gram amandelmeel
- 40 gram Steviala Ery Pure
- 55 gram gesmolten roomboter
- 15 gram cacao
- 2 gram bakpoeder
Brownie
- 120 gram roomkaas
- 20 gram kokosolie
- 45 gram gesmolten pure suikervrije chocolade
- 50 gram amandelmeel
- 10 gram cacao
- 50 gram Steviala Ery Pure
- 2 eieren
- 6 gram bakpoeder
- 15 gram Live puri ongezoet chocolade eiwitpoeder
- 40 gram fijn gehakte walnoten (optioneel)
Bereiding Chocolade shortbread
- Verwarm de oven voor op 165 graden hete lucht.
- Vervolgens voeg je alle ingrediënten toe aan een mengkom. Mix het geheel tot een glad beslag.
- Bekleed een vierkante bakvorm (ca 20×20) met bakpapier en schep het beslag erin.
- Bak vervolgens voor 15 minuten in de oven. Laat daarna buiten de oven wat afkoelen. Ga ondertussen verder met het brownie beslag voor de koolhydraatarme brownie shortbread.
Bereiding Brownie
- Zet de oven nu op 175 graden hete lucht.
- Vervolgens voeg je de roomkaas, gesmolten kokosolie, eieren en vanille extract in een mengkom. Mix dit daarna goed door.
- Voeg daarna de amandelmeel, cacao, kristal sweet vanille, bakpoeder en cacao eiwitpoeder erbij. Mix ook dit daarna goed door.
- Vervolgens voeg je de gesmolten chocolade en de walnoten eraan toe. Gebruik een spatel om alles goed te mengen.
- Daarna schep je het beslag op de shortbread.
- Bak vervolgens de koolhydraatarme brownie shortbread voor nog eens 15 a 20 minuten in de oven. Laat de brownie shortbread daarna buiten de oven volledig afkoelen. Snijd in 16 gelijke stukken en smullen maar!
Decoreer met wat gesmolten witte suikervrije chocolade als je wil!
Je kan dit koolhydraatarme brownie shortbread best in de koelkast bewaren. En helemaal ideaal is dat je ze ook per stuk in de vriezer kan bewaren!
Deze koolhydraatarme brownie shortbread zorgen voor instant happiness en gezonde voeding voor een fit lichaam. Het recept en de foto’s zijn van Anne. Anne maakt de lekkerste creaties en kan je volgen op Instagram of op haar website.