Eiwitrijke no bake brownies
Valentijnsdag is onlosmakelijk verbonden aan commercie, cliché en chocolade. Dat laatste verklaart ongetwijfeld waarom wij de liefde graag met deze eiwitrijke no bake brownies vieren. Immers is niets zo zaligmakend als een flinke dosis cacao. En als je dit recept toevallig tegenkomt als het (voorlopig) geen Valentijnsdag is: uit ervaring weet ik dat deze brownies evengoed fantastisch smaken als het geen 14 februari is.
En gezond dat deze brownies zijn! Behalve puur cacaopoeder, zijn er in deze no bake brownies namelijk allerlei andere ingrediënten vertegenwoordigd waar je (lichaam) blij van wordt. Zoals natuurlijke zoetstof die geen invloed heeft op je bloedsuikerspiegel en koolhydraatarm en vezelrijk kokosmeel. Maar het belangrijkste ingrediënt van deze no bake brownies is toch wel het licht gezoete Live Puri Cacao eiwitpoeder. Dit eiwitpoeder bestaat uit wei, caseïnaat en echte cacao. Hierdoor hebben deze no bake brownies goede voedingswaarden, maar ook een intense chocoladesmaak. Brownies eten voelde nog nooit zo goed!
Bovendien is het maken van deze eiwitrijke brownies echt een fluitje van een cent. Je hebt geen oven nodig en je hoeft niet eens chocolade te smelten. Klaar voor de start? Af!
Op zoek naar meer recepten van lekkernijen vol geluksstofjes? In dat geval zijn deze koolhydraatarme Moelleux au Chocolat en de smeuïge gezonde brownies met zwarte bonen echte aanraders!
Bereidingstijd
10 minuten bereiden + 1 uur opstijven in de koelkast
Voedingswaarde
Per brownie (4 porties): 233 kcal, 6 gr koolhydraten (waarvan 4 gr suiker), 8 gr vet, 26 gr eiwit.
Ingrediënten
- 100 gram Live Puri Cacao licht gezoet
- 55 gram kokosmeel
- 75 gram Steviala frost (of poedersuiker)
- 40 gram cacao poeder
- snuf zout
- 230 gram amandelmelk, ongezoet
- 135 gram light roomkaas
Bereiding
- Doe de droge ingrediënten (het eiwitpoeder, de kokosmeel, de zoetstof, het cacaopoeder en de zout) toe aan een kom en meng alles door elkaar.
- Voeg de roomkaas tot aan de kom en meng deze met je vingers door de droge ingrediënten.
- Schenk vervolgens de amandelmelk bij de droge ingrediënten en roer met een spatel tot een geheel. Kneed het daarna met je handen tot een stevig, maar soepel deeg. (Voeg een scheutje melk toe wanneer het deeg te droog uitvalt, of gebruik wat extra kokosmeel als het deeg juist te nat is.)
- Vorm het deeg tot een vierkant, wikkel het vervolgens in vershoudfolie en plaats de ‘deegplak’ 30 minuten in de vriezer.
- Haal de deegplak uit de vriezer en snijd deze in 4 stukken. Bestrooi eventueel met hartjes strooisel en geniet van je brownie!
Anouk heeft deze eiwitrijke no bake brownies dus gemaakt in het kader van Valentijnsdag. Laat dit je er echter niet van weerhouden om ze het hele jaar door te maken, want o wat zijn ze lekker! Op onze website staan meer Live Puri recepten van Anouk, en je kunt haar natuurlijk ook volgen op Instagram.
Recipe Maaike 2 - Live Puri
Recept ingrediënten:
4.5