Shake in a cake(roll)
Een cakeroll is bij uitstek geschikt om jezelf en gasten een keertje te verwennen met een bijzonder mooie lekkernij! Anouk probeerde al tijden een cake roll met eiwitpoeder te maken, maar steeds brak de koek als ze hem ging rollen.
Het deeg moet redelijk stevig zijn maar dus ook luchtig. Dat is niet alleen nodig voor het rollen maar ook het! Ze ging aan de slag met Live Puri eiwitpoeder en toen werd ze super enthousiast! Waarom deze cakeroll enkel lukt met Live Puri eiwitpoeder? Omdat we een speciale blend van eiwitten hebben. Met wei eiwitpoeder alleen, krijg je nooit dit eindresultaat.
Terug naar Anouk want ze maakte gelijk 2 varianten! Deze shake in a cakeroll met een lekkere cacao vulling. En deze koolhydraatarme cheese cakeroll. Een cake die volledig glutenvrij en koolhydraatarm is want er zit geen meel of havermout oid in, enkel Live Puri eiwitpoeder. Ideaal voor wie overgevoelig is of minder koolhydraten wil eten.
Maar eerst het recept van deze cacao cakeroll! Let’s go!
Bereidingstijd
10 min bereiden
10-12 min bakken
60 min in koelkast
Ingrediënten cake:
- 2 eieren
- 40 gram (spelt)bloem
- 20 gram Live Puri Vanille eiwitpoeder ongezoet
- 25 gram suiker (of natuurlijke zoetstof Steviala Ery Pure)
- 4 gram bakpoeder
- mespuntje zout
- 40 ml melk (naar keuze)
Ingredienten vulling
- 150 gram ricotta
- 40 gram Live Puri Cacao eiwitpoeder ongezoet
- suikervrije stroop (of Maple siroop, honing, agave siroop)
Bereiding
- Verwarm de oven op 180 graden en bedek een bakplaat met bakpapier.
- Scheid het eiwit van het eigeel en doe het in 2 verschillende kommen.
- Doe de rest van de ingrediënten in de kom van het eigeel en klop luchtig.
- Klop de eiwitten stijf en verdeel ze voorzichtig door het eigeel mengsel. Niet kloppen of roeren maar best met een rubberen spatel verdelen.
- Giet het deeg op de bakplaat en bak 10 tot 12 minuten.
- Haal de cake uit de oven en draai om op een schone handdoek. Haal het bakpapier van de cake en rol de cake in de handdoek.
- Klop ondertussen de ricotta, het cacao eiwitpoeder en de zoetstof in een medium kom tot het een luchtig mengsel is.
- Als de cake afgekoeld is, haal dan de handdoek eraf en verdeel de vulling over de cake.
- Rol de cake opnieuw op en plaats ‘m een uurtje in de koelkast zodat de vulling kan opstijven.
- Bestrooi met een beetje poedersuiker en snij in plakjes. Smakelijk!
Dit recept is van Anouk. Volg haar op Instagram voor allerlei lekkers!