Cheesecake roll met aardbeien

Cheesecake roll met vers fruit

Een cheesecake roll is bij uitstek geschikt om jezelf en gasten een keertje te verwennen met een bijzonder mooie lekkernij! Anouk probeerde al tijden een koolhydraatarme cake roll met eiwitpoeder te maken. Maar tot nu toe met wisselend succes.

Het deeg moet redelijk stevig zijn want anders breekt de cake als je hem rolt. Bovendien wil je een deeg wat luchtig is want dat is het allerlekkerste! Ze ging aan de slag met Live Puri eiwitpoeder en toen werd ze super enthousiast! Deze cakeroll is namelijk glutenvrij en bevat geen bloem, kokosmeel, amandelmeel of andere bron van koolhydraten.

We hebben trouwens binnenkort nog een ander lekker cakeroll recept voor je! Een shake in a cake(roll) recept! Een cakeroll met een heerlijke chocolade eiwitrijke vulling. Hou onze website dus in de gaten!

Maar eerst het recept van deze cheesecake roll! Let’s go!

Bereidingstijd

10 min bereiden

10-12 min bakken

60 min in koelkast

Ingrediënten cake:

Ingredienten vulling

  • 400 gram kwark of Griekse yoghurt
  • 200 gram slagroom
  • 2 zakjes Klopfix
  • 20 gram Sukrin+
  • 150 gram aardbeien

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Klop de eieren met het extra eigeel, zout en suiker met een mixer tot het een dik, luchtig mengsel is.
  3. Voeg de kokosmelk, het eiwitpoeder en het bakpoeder toe en mix door elkaar (niet te lang). Giet het deeg op de bakplaat en bak 10 tot 12 minuten. Het deeg is vrij dun, dit is ok.
  4. Klop ondertussen de slagroom stijf. Voeg tijdens het kloppen de suiker en klopfix toe. Voeg als laatste de kwark of Griekse yoghurt toe.
  5. Haal de cake uit de oven en draai om op een schone handdoek. Haal het bakpapier van de cake en rol de cake in de handdoek.
  6. Als de cake afgekoeld is, haal dan de handdoek eraf en verdeel de vulling over de cake. Leg de gesneden stukjes aardbei er overheen.
  7. Rol de cake opnieuw op en plaats ‘m een uurtje in de koelkast zodat de vulling kan opstijven.
  8. Bestrooi met een beetje poedersuiker en snij in plakjes. Smakelijk!

Note: Als suikervervanger is Sukrin+ in dit recept gebruikt. Dit is een zoetstof op basis van erythritol en stevioglycosiden en 2x zo zoet als suiker. Als je gewone suiker gebruikt verdubbel je gewoon de hoeveelheden. Dus 30 gram voor het beslag en 40 gram voor de vulling.

Dit recept is van Anouk. Volg haar op Instagram voor allerlei lekkers!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *