Betoverende Overnight Oats

27 juni 2023 in Ontbijt
Betoverende Overnight Oats Live Puri

Betoverende Overnight Oats

Als je havermout laat overnachten in je koelkast, kunnen er magische dingen gebeuren. Met nadruk op het woordje ‘kunnen’. Want een kommetje overnight oats wordt pas magisch met de juiste smaken, toppings en mix-ins. In dit recept is het de smaakcombinatie van kokos, caramel en banaan die deze oats betoverend lekker maakt. Loopt het water je al in de mond?

De magie van deze betoverende overnight oats zit vooral in de toevoeging van Live Puri Kokos. Het eiwitpoeder voorziet deze koude havermoutpap namelijk van extra eiwitten én geeft een upgrade aan de structuur en smaak. Deze overnight oats met kokos, caramel en banaan zijn dan ook het beste antwoord op de zoektocht naar een snel en voedzaam ontbijt, tussendoortje of – waarom ook niet – dessert.  Want samen met kokosyoghurt, kokoswater, geraspte kokos, banaan en caramelsaus beloven we dat het niet rijker en lekkerder wordt dan dit!

En klinkt ‘maximaal genieten met minimale inspanning’ je goed in de oren? Dan zijn deze betoverende overnight oats met kokos, caramel en banaan je he-le-maal op het lijf geschreven. Het maken van deze koude havermoutpap is namelijk kinderspel – echt iedereen kan dit. In plaats van de havermout te koken in een pannetje of te bereiden in de magnetron, hoef je voor deze overnight oats enkel de ingrediënten in een bakje door elkaar te mengen en deze minstens vier uur lang koel weg te zetten. Precies: de koelkast doet het zware werk en jij kunt na een aantal uur aan tafel. Of, laat de tafel voor wat deze is en neem de overnight oats met kokos, caramel en banaan mee voor onderweg. Jaloerse blikken van mede-passagiers, studiegenoten of collega’s gegarandeerd! 

Word je blij van snelle eiwitrijke recepten zoals dit? Maak dan ook eens deze vegan peanutbutter chocolate mugcake of dit no bake MonChou ontbijt. 

Bereidingstijd

5 minuten voorbereiding + minimaal 4 uur wachten

Voedingswaarde

Per portie (2 porties) zonder toppings: 464 kcal, 38 gr koolhydraten (waarvan 15 gr suiker), 26 gr vet, 20 gr eiwit.

Ingrediënten

 • 60 gram havermout 
 • 100 gram kokosyoghurt (of yoghurt met een kokossmaakje)
 • 30 gram Live Puri Kokos ongezoet 
 • 200 gram kokoswater
 • 100 gram banaan, gepureerd
 • 50 gram geraspte kokos
 • snuf zout
 • Caramel Crush stroop van Steviala 
 • extra banaan, in schijfjes gesneden

Bereiding 

 1. Voeg havermout, kokosyoghurt, eiwitpoeder, kokoswater, gepureerde banaan, geraspte kokos en zout toe aan een bakje en roer alles goed door elkaar. Dek het bakje af en plaats deze een aantal uur (of een nachtje) in de koelkast.
 2. Roer de overnight oats vlak voor het serveren nog even door en serveer de oats met Caramel Crush en de schijfjes banaan. Easy does it – klaar zijn je betoverende overnight oats!

In principe zijn deze betoverende overnight oats meerdere dagen houdbaar in de koelkast. Maar, houd er vanwege de toevoeging van banaan rekening mee dat je havermout in de loop van de tijd een bruinachtig kleurtje krijgt.

De betoverende overnight oats met kokos, caramel en banaan staan regelmatig op het menu van Anouk. Volg haar op Instagram voor nog veel meer lekkers, en vergeet ook geen kijkje te nemen bij het overzicht met al haar Live Puri recepten!

Recipe Maaike 2 - Live Puri

Recept ingrediënten:

Waardering redacteur:
4.5

Gerelateerde recepten

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op je eerste bestelling!