Kokos lover! Yea or nay?

09 juli 2018 in Blogs
Palmbomen met kokos noten met zon

Kokos lover for ever!

Ben jij een kokos lover? Lees dan vooral verder want kokos is een dikke favoriet hier!

Palmbomen, zon, tropische stranden, felblauwe zee, leven in een versnelling lager… Als ik aan kokosnoten denk, word ik in mijn hoofd zo weer terug meegenomen naar toen ik op een Caribisch eiland woonde. En dan bedoel ik niet die harde bruine noten uit de supermarkt van hier maar van die verse nog groene grote vruchten met een rietje erin. 

Toen ik nog jong en onbezonnen ieder nieuw avontuur omarmde, heb ik een jaar in de Dominicaanse Republiek gewoond. De kokosnoten groeien er met dikke trossen aan de bomen en de zon staat er zo recht aan de hemel dat je bijna geen schaduw hebt. Op het strand moet je dus recht onder de kokosbomen zitten voor wat verkoeling. Alleen weet je nooit wanneer er weer zo’n groene bal naar beneden komt vallen. Dat waren nog eens tijden…

Kokoswater goodies

De bij ons verkrijgbare kokosnoten, zijn eigenlijk de droge pit ontdaan van de groene bolster. De kokosmelk is bijna volledig verdwenen, want verdroogd, en wat je aan vruchtvlees overhoudt is nogal taai. Bovendien heb je een bijtel en hamer nodig om erdoorheen te komen. Een verse kokosnoot is tot de nok toe gevuld met helder kokoswater en heeft zacht, bijna glibberig vruchtvlees, wat je er zo met een lepel uitschept. Een verfrissende en gezonde verwennerij! 

Kokoswater zit boordevol vitamines en mineralen en van het vruchtvlees kan je ook lekkere smoothies maken. Kortom, ik ben een echte kokoslover! En omdat je niet altijd met hele kokosnoten aan de slag wil, heeft Live Puri ook kokos proteïnes in het assortiment. Onze kokos wordt gewonnen uit de kokosschil en is daarmee 100% natuurlijk. En dat proef je!

Een geweldige easy zomer shake maak je door de kokos en cacao te mixen. Twee smaken die uitstekend bij elkaar passen en je shake net die lekkere zonnige twist geven! En wat dacht je van deze tropical smoothie of berry smoothie met kokos en dadels? Of heerlijk ontbijten met deze proteine pancakes met mango? Het water loopt mij spontaan in de mond.

Liefs,
Maaike
Wat is jouw lekkerste kokos recept? Ben jij ook fan? Geef je reactie op onze Facebook-pagina! Of deel jouw creatie met een tag naar ons op Instagram!

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op je volgende bestelling!

Nieuwsbrief