Vegan Strawberries and Cream Cake Batter Oats
Gooi havermout in de ban! Wist je dat je ook pap kunt maken van haver zemelen? Je weet wel, de buitenste velletjes van de haverkorrel. Livia doet het je voor en creëerde deze vegan Strawberries & Cream Cake Batter Oats. Een hele mond vol natuurlijk maar het is eigenlijk een variatie op je traditionele havermoutje alleen dan extra luchtig!
Enne, veel meer eiwitten en vezels dan in haar Strawberries & Cream Cake Batter Oats passen er niet in een kom. Hier gaat je lijf zo blij van worden! Verandering van spijs doet eten zegt men, toch? Als je houdt van een lekkere stevige kom havermout dan ga je hier ook helemaal fan van worden!
Doet zelfs een sneeuwstorm jou verlangen naar frisse ontbijtjes? Dan is deze vegan paarse smoothiebowl voor jou!
Of heb je liever een koolhydraatarme versie? Vervang de haver zemelen dan door gemalen amandelen.
Bereidingstijd
10 min
Voedingswaarde
Totaal: 270 kcal, 24 gr koolhydraten, 10 gr vet, 18 gr eiwitten.
Koolhydraatarm: 385 kcal, 10 gr koolhydraten, 29 gr vet, 20 gr eiwitten.
Ingrediënten:
- 40 gram haver zemelen
- 1 schep (ong 12 gram)Â Live Puri Vegan Vanille eiwitpoeder Ongezoet
- 7 gram gebroken lijnzaad
- 1/8 tl amandel extract
- 240 ml amandelmelk
- 60 gr eiwitten
Bereiding
- Meng in een pannetje de haverzemelen, lijnzaad, vanille eiwitpoeder, amandel extract en de amandelmelk en breng aan de kook.
- Verlaag de temperatuur en laat even door pruttelen totdat de textuur dik en romig is.
- Verhoog de temperatuur weer en klop de eiwitten door het mengsel heen.
- Giet in een kom en decoreer eventueel met wat Griekse yoghurt, aardbeien (vers of bevroren) en wat notenpasta.
- Heerlijk!
Smakelijk!
Dit recept en de foto’s van deze Vegan Strawberries and Cream Cake Batter Oats zijn van Livia. Haar creaties en oprecht inkijkje in haar leven en kan je volgen op Instagram of op haar website!