Vegan Paarse Smoothiebowl

08 januari 2021 in Ontbijt
Live Puri paarse smoothiebowl

Paarse smoothiebowl

Deze paarse smoothiebowl vrolijkt zowel je tropische zomerdagen als frisse winterdagen op. Hij is volledig plantaardig en zelfs koolhydraatbeperkt te maken! Alle voedingsstoffen die je nodig hebt voor een gezond ontbijt zitten in deze smoothiebowl. Vezels uit het lijn- of chiazaad, eiwitten uit het Live Puri eiwitpoeder en vitamines en mineralen uit de combinatie van groenten en fruit.

Waarom is eiwitpoeder nu zo belangrijk in deze smoothiebowl? Zonder het Live Puri eiwitpoeder haal je bijna 10 gram eiwit uit de voedingswaarden van deze smoothiebowl. Je houdt qua voedingswaarde bijna enkel vet en koolhydraten over en haalt dus de balans weg. Eiwitten zijn de bouwstenen van je lichaam en zorgen bovendien voor langdurige verzadiging. Zonder het eiwit erin, krijg je dus sneller weer trek. Daarnaast mis je dan de lekkere romige structuur!

Ga je liever voor een koolhydraatbeperkte versie? Vervang de banaan dan door wat extra bevroren rood fruit zoals aardbei, rode of blauwe bessen of framboos. Voor meer inspiratie raden we van harte deze red velvet cake smoothie aan.

Bereidingstijd

5 min

Voedingswaarde

Met banaan: 292 kcal, 44 gr koolhydraten, 5,2 gr vet, 13,2 gr eiwitten.

Koolhydraatbeperkt: 200 kcal, 22 gr koolhydraten, 5,2 gr vet, 12,2 gr eiwitten.

Ingrediƫnten:

  • 180ml plantaardige melk
  • 7g lijnzaad of chiazaad
  • 1 schep (ong 12,5 gram)Ā Live Puri Vegan Vanille eiwitpoeder Ongezoet
  • 1 bevroren banaan (ong 100 gram)
  • 50g bevroren bloemkoolroosjes
  • 60g bevroren aardbeien
  • 60g bevroren blauwe bessen

Bereiding

  1. Meng alle ingrediƫnten met een krachtige blender of staafmixer tot een dikke romige smoothie.
  2. Klaar!

Smakelijk!

Dit recept en de foto’s van deze paarse smoothiebowl zijn van Livia. Haar creaties en oprecht inkijkje in haar leven en kan je volgen op InstagramĀ of op haar website!

Gerelateerde recepten

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op je eerste bestelling!