Vegan Havermout Cake

22 november 2021 in Vegan
Havermout cake Live Puri

Vegan Havermout Cake

De kans is aanwezig dat je nog nooit een havermout cake geproefd hebt maar moest maar eens snel verandering in komen!

Nog altijd ben ik bijzonder onder de indruk van de Oatcakes van @nourishing_bowls. Moet je nou toch eens zien hoe fan-tas-tisch lekker dit eruit ziet! Dat je zo’n havermout cake ook nog eens in enkele minuten maakt en het vol zit met plantaardige eiwit uit Live Puri Vegan eiwitpoeder, maakt het allemaal nóg beter.

Dit snelle eiwitrijke ontbijt recept is heel handig voor de ochtenden waarop tijd krap is. Je maakt het namelijk de avond van tevoren zodat je ‘s ochtends enkel nog de Mona-truc (omkeren op een bord) moet doen en je kan gelijk aan het ontbijt starten! En variatie is de sleutel tot een gezond eetpatroon dus deze vegan overnight oat cake is ook zeker de moeite waard!

Met maar liefst 28 gram eiwitten ben je ervan verzekerd dat dit ontbijtje je goed zal vullen. Wie schrikt van het aantal koolhydraten, moet even letten op het suikergehalte: slechts 1 gram suiker zit erin. De rest zijn goeie ‘langzame’ koolhydraten uit de volkoren vezels van de havermout.

Heb je toch liever koolhydraatarme vegan havermout cake (zonder havermout 😜)? Vervang de havermout dan door 40 gram amandelmeel.

Bereidingstijd

5 min + nachtje koelkast

Voedingswaarde

Per portie: 368 kcal, 36 koolhydraten (waarvan 1 gram suiker), 14 gr vet, 25 gr eiwitten

Koolhydraatarm: 391 kcal, 5,5 koolhydraten (waarvan 1,5 gram suiker), 28 gr vet, 26 gr eiwitten

Ingrediënten:

Bereiding

  1. Meng de avond van tevoren alle ingrediënten in een pannetje en breng aan de kook tot het een beetje indikt.
  2. Giet in een vochtige kom en plaats een nachtje in de koelkast.
  3. Draai je kommetje op een bord en decoreer met je favoriete toppings zoals een lekkere (suikervrije) chocoladepasta en kokos snippers. Eet smakelijk!

De foto en het recept van deze vegan havermout cake zijn van nourishing_bowls. Volg haar op Instagram voor nog meer lekkere inspiratie!

Gerelateerde recepten

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op je eerste bestelling!