Red velvet cake smoothie
Wil je ook eens variëren met je eiwitshake? Maak dan eens deze red velvet cake smoothie! Red velvet cake is een traditioneel Amerikaanse taart en bestaat uit een paar lagen fluweelrode zachte cake. Tussenin en bovenop zit een romige botercreme laag. Echt een heerlijk taartje maar niet echt geschikt om elke dag mee te ontbijten. Toch?
Deze red velvet cake smoothie daarentegen kan je wel elke dag zonder zorgen verorberen!
De mooie rode kleur komt van rode bietjes. Rode biet is de ideale leverancier van vitaminen en mineralen. Ze zijn bijna vetvrij en caloriearm, en zitten tegelijkertijd vol met kalium, foliumzuur en antioxidanten. Super gezond dus!
Liever minder koolhydraten? Vervang de banaan dan door bevroren aardbei. Net zo lekker!
Ben je meer een chocolade fan? Maak dan eens deze chocolade proteïne smoothie bowl als ontbijt. Hij ziet eruit als een toetje, maar hij zit bomvol eiwitten en vezels.
Bereidingstijd
5 minuten
Voedingswaarde
Totaal: 285 kcal, 35 gr koolhydraten (waarvan 10 gr suiker), 4 gr vet, 30 gr eiwitten.
Koolhydraatbeperkt: 247 kcal, 26 gr koolhydraten (waarvan 10 gr suiker), 4 gr vet, 30 gr eiwitten.
Ingrediënten
- 100 ml amandelmelk ongezoet
- 50 gram 0% Griekse stijl yoghurt naturel
- 100 gram gekookte rode bieten
- 75 gram aardbeien
- 50 gram bevroren banaan
- 20 gram Live Puri Vanille eiwitpoeder licht gezoet
- 100 gram magere yoghurt
- wat granola
Topping (optioneel)
- handje granola of muesli
- wat fruit ter garnering
Bereiding
- Doe alle ingrediënten behalve de yoghurt en granola in een blender of keukenmachine en pureer tot een romige smoothie.
- Vul een schaaltje of glas met 100gr yoghurt/kwark naar keuze en een laagje muesli of granola.
- Schenk de smoothie er bovenop. Garneer de smoothie met wat fruit en de granola.
- Eet smakelijk!
Dit recept en de foto zijn van Ingrid. Meer inspiratie van Ingrid? Wat dacht je van deze groene smoothie in a jar? Of deze chocolade frambozen havermout? Volg haar dan op Instagram voor nog veel meer lekkers!