Mega Lebkuchen

14 december 2022 in Tussendoortjes
Mega Lebkuchen recept Live Puri

Mega Lebkuchen

Een van de betere, zo niet de beste kerstkoekjes ter wereld, komen uit Duitsland. De Duitse koekjes waar ik het over heb luisteren naar de naam lebkuchen en zijn geweldig lekker. En het leuke is: Anouk heeft met ons eiwitpoeder een glutenvrije, eiwitrijke mega koek gemaakt die geïnspireerd is op lebkuchen.

Als je weleens naar een van de vele kerstmarkten in Duitsland bent geweest heb je daar ongetwijfeld lebkuchen gezien. Misschien heb je ze zelfs wel gegeten. Ze worden traditioneel gebakken van onder andere bloem, honing, basterdsuiker, noten, gekonfijt fruit, cacaopoeder en lebkuchengewürz. Als de lebkuchen zijn afgekoeld worden ze voorzien van een laag glazuur of chocolade.

Loopt het water je in de mond, maar heb je geen zin in een retourtje Duitsland óf eet je met kerst ook graag iets voedzaams? Dan moet je bij dit recept zijn! En hoewel dit is misschien niet ons snelste recept is, beloven we dat het elke minuut van je baktijd waard is!

Bereidingstijd

20 minuten bereiden + 1 uur koelkast + 12 minuten bakken + 1 uur afkoelen

Voedingswaarde

Per grote koek: 639 kcal, 78 gr koolhydraten (waarvan 12 gr suiker), 34 gr vet, 45 gr eiwit.

Ingrediënten

Voor de cheesecake vulling:

Voor de topping:

Bereiding 

  1. Doe de eerste 6 ingrediënten (havermeel tot en met zout) in een kom en roer even door elkaar.
  2. Voeg de boter, appelmoes en het vanille extract toe aan de kom en roer wederom alles door elkaar.
  3. Nu is het tijd om het eiwitpoeder toe te voegen. Doe dit beetje bij beetje terwijl je blijft roeren en er een ‘deeg’ ontstaat.
  4. Kneed een bal van het deeg en leg deze een uur in de koelkast.
  5. Maak de cheesecakevulling door de roomkaas te mengen met het vanille eiwitpoeder, de poedersuiker en het vanille extract. Zet deze koel tot gebruik.
  6. Verwarm – vlak voor je de koek gaat bakken – de oven voor op 165 graden (heteluchtoven 145 graden) en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.
  7. Pak het deeg uit de koelkast en verdeel deze in twee gelijke delen. Druk ze voorzichtig plat en schep de roomkaas en wat kersenjam op één helft. Vouw het deeg om de vulling en zorg dat er geen opening meer is.
  8. Leg de koek op de bakplaat en schuif ‘m in de oven. Bak 12 minuten en zet de oven vervolgens uit. Laat de koek dan nog een uurtje in de oven (die je dus hebt uitgezet) staan met de deur dicht.
  9. Smelt de chocolade en giet deze over de koek. Laat de chocolade volledig uitharden en bestrooi eventueel met eetbare glitter.

Anouk heeft het recept en de foto’s van deze mega lebkuchen gecreëerd. Eerder maakte ze al dit proteine kruidnoten dough en waanzinnige eiwitrijke strawberry cheesecake. Meer inspiratie van Anouk? Kijk dan hier voor al haar Live Puri recepten of volg haar op Instagram voor nog veel meer leuks en lekkers!

Recipe Maaike 2 - Live Puri

Recipe Ingredients:

Editor's Rating:
4.5

Gerelateerde recepten

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op je volgende bestelling!

Nieuwsbrief