Koolhydraatarme Rainbow Cupcakes
Amai, het is een schande. Dit had ik al veel eerder met jullie moeten delen. Want wat je hier ziet zijn de beste koolhydraatarme rainbow cupcakes ooit! Luchtig, bedekt met een chocolade frosting en versierd met sprinkles. Zoals je van onze recepten gewend bent bomvol eiwit, en dankzij de producten van Steviala Queen Melissa voor de volle 100 procent suikervrij.
Ik wist tot een aantal jaren geleden niet dat het mogelijk was om dit soort heerlijke baksels ook zonder ‘normale’ suiker te maken en bovendien ook nog eens met voedingswaardes waar je lijf niet van op hol gaat slaan. Een ware ontdekking en het doet zo veel plezier om dit te kunnen delen!
En dat koolhydraatarme cupcakes een ware sensatie kunnen zijn bewezen we al eerder met dit recept. Nu doen we er nog een rainbow schepje bovenop!
Bereidingstijd
20 min + 20 min oventijd
Voedingswaarde
Per cupcake zonder frosting: 145 kcal, 1,4 gr koolhydraten (waarvan 1 gr suikers), 12,3 gr vet, 6,8 gr eiwitten.
Per cupcake met frosting: 228,3 kcal, 1,7 gr koolhydraten (waarvan 1 gr suikers), 21,3 gr vet, 7,4 gr eiwitten.
Ingrediënten voor de cupcakes:
- 125 gram Steviala amandelmeel
- 35 gram Steviala Kristal Sweet Vanille
- 60 gram roomboter
- 6 eieren
- 1 tl vanille extract
- 8 gram bakpoeder
- 20 gram Live Puri ongezoet vanille eiwitpoeder
- 20 gram Steviala Rainbow sprinkles
Ingrediënten voor de frosting:
- 100 gram roomboter (kamertemperatuur)
- 50 gram Steviala Frost
- 2 el slagroom
- 50 gram roomkaas
- 10 gram cacao
- ½ tl vanille extract
- Steviala Rainbow sprinkles
Benodigdheden
- 12 cupcake vormpjes
- siliconen cupcake vorm voor 12 stuks
- mengkom
- spatel
- mixer
- weegschaal
- spuitzak + spuitmondje naar keuze
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht.
- Smelt de roomboter in de magnetron.
- Doe vervolgens alle ingrediënten, behalve de sprinkles, in een mengkom . Gebruik daarna een spatel om het beslag tot een homogeen mengsel te mengen.
- Roer vervolgens de rainbow sprinkles er doorheen.
- Doe de cupcake vormpjes in de siliconen cupcake vorm en verdeel vervolgens het beslag over de 12 vormpjes.
- Bak de rainbow cupcakes daarna 20 minuten in de oven.
- Laat de koolhydraatarme Rainbow cupcakes vervolgens buiten de oven volledig afkoelen. Als ze zijn afgekoeld, ga je de frosting maken.
Bereiding van de frosting
- Voeg alle ingrediënten voor de chocolade frosting toe aan de mengkom.
- Klop daarna met een mixer tot een romige frosting en schep het mengsel in de spuitzak.
- Verdeel vervolgens de frosting over de koolhydraatarme Rainbow cupcakes. Daarna strooi je er nog suikervrije Rainbow sprinkles overheen. Zet de koolhydraatarme Rainbow cupcakes met chocolade vervolgens in de koelkast. De frosting wordt dan in de koelkast stijf. Bewaar ze daarna in een afgesloten trommel in de koelkast voor het beste resultaat na een paar dagen nog.
Heb jij ook zo’n zin in deze koolhydraatarme rainbow cupcakes? Tijd om ze te gaan bakken dan! Super leuk als je ze deelt op Facebook of Instagram en ons tagt! De foto’s en het recept zijn van Anne, volg haar op Instagram voor veel meer leuke creaties!