Holymolybollen

23 december 2023 in Tussendoortjes

Holymolybollen

Nederlanders hebben oliebollen, in Frankrijk lopen ze warm voor beignets, Duitsers zetten graag hun tanden in een Berliner bol en in Griekenland scheppen ze loukoumades uit de frituurpan. In principe verschillen deze gefrituurde deegballen niet veel van elkaar: ze zijn ontzettend lekker maar bevatten nauwelijks voedingsstoffen. Kan dat nou niet anders? Zeker wel! Met gepaste trots presenteren we je het recept van Holymolybollen.

Deze holymolybollen zijn het gezondere alternatief op deegballen die normaal gesproken in de frituur worden gebakken. Gezonder, want ze bevatten 1. volkorenmeel in plaats van bloem, 2. een flinke dosis eiwit door het gebruik van ons eiwitpoeder en Griekse yoghurt en 3.minder vet dan alle eerdergenoemde lekkernijen. En alsof dat nog niet genoeg reden is om deze Holymolybollen te bakken, worden deze bollen gebakken zonder gist en kun je dus in no-time aanvallen. Vergeet de poedersuiker, aardbeienjam, Nutella of pindakaas drizzle niet!

Bereidingstijd

15 minuten voorbereiding + 20 minuten baktijd

Voedingswaarde

Per holymolybol: 149 kcal, 15 gr koolhydraten (waarvan 4 gr suiker), 7 gr vet, 8 gr eiwit

Ingrediënten (6 gezonde oliebollen)

 • 130 gram volkorenmeel 
 • 20 gram LivePuri Vanille licht gezoet
 • snufje zout
 • 5 gram bakpoeder
 • 5 gram baking soda
 • 1 theelepel vanille extract
 • 1 ei (kamertemperatuur)
 •  130 gram Griekse yoghurt (10%)
 • 20 gram roomboter, gesmolten en afgekoeld

Bereiding 

 1. Verwarm de oven alvast voor op 180 graden. Zeef het meel, het eiwitpoeder van LivePuri, de rijsmiddelen en het zout boven een grote mengkom.
 2. Voeg de overige ingrediënten toe en kneed met je handen tot een (plakkerig) deeg. 
 3. Was je handen, droog ze niet af en vorm 6 holymolybollen. 
 4. Bak de bollen 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven en serveer met (suikervrije) poedersuiker, Nutella of aardbeienjam.

Heb je genoten van deze Holymolybollen? Check dan ook Anouk’s andere lekkere Live Puri recepten. Of kijk voor meer inspirerende content op haar Instagram.

Recipe Maaike 2 - Live Puri

Recept ingrediënten:

Waardering redacteur:
4.5

Gerelateerde recepten

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op je eerste bestelling!