High protein pastasaus maken?
Zo voeg je eenvoudig extra eiwitten toe aan je maaltijd
Wil je op een makkelijke manier meer eiwitten aan je dag toevoegen, zonder shakes of tussendoortjes? Dan is deze high protein pastasaus echt iets voor jou.
Wist je dat je met Live Puri naturel eiwitpoeder ook hartige maaltijden een protein boost kunt geven? Onze vegan naturel is volledig ongezoet en bevat geen geur-, kleur- of smaakstoffen. Daardoor is hij ideaal om in gerechten te verwerken: van pastasauzen tot soep en zelfgebakken crackers.
En dat is belangrijk. Want uit onderzoek van dr. Stacy Sims blijkt dat vrouwen die hun eiwitinname verhogen van 0,8 naar 1,8 gram per kilo lichaamsgewicht, hun vetpercentage kunnen verlagen van 35% naar 20%. Zonder te sporten. En als vrouwen achter het roer van Live Puri weten we hoe waardevol eiwitten zijn. Zéker als je sterker wilt worden, je fitter wilt voelen of wilt werken aan vetverlies.
Het goede nieuws? Je hoeft je eetschema niet om te gooien om meer eiwitten binnen te krijgen. Voeg gewoon eiwitten toe aan wat je toch al eet.
Zoals deze high protein pastasaus: voedzaam, smaakvol en perfect om jouw dagelijkse portie eiwitten in te verstoppen (zonder dat je het proeft).
Bereidingstijd
20 minuten
Voedingswaarde
Per frozen yoghurt bite: 277 kcal, 42 gr eiwitten, 8,4 gr vet, 13 gr koolhydraten
Ingrediënten voor saus (2 personen):
- 250 g tomaten passata
- 400 g cottage cheese
- chili poeder & verse basilicum
- 40 g Live Puri Naturel ongezoete eiwitpoeder
- sjalot & knoflook
Per portie: 289 calorieën | 42 gram eiwitten per portie 💪
Bereiding
Bekijk de video waarin we het recept delen op ons Instagram account, of volg hieronder de stap-voor-stap instructies om deze heerlijke high protein pastasaus zelf te maken.
Dit bericht op Instagram bekijken
Volg deze simpele stappen
- Doe de passata, cottage cheese, eiwitpoeder, chili en basilicum in een blender of hoge maatbeker. Mix tot een gladde saus.
- Verhit een beetje olie in een pan en fruit het fijngesneden sjalotje en de knoflook op laag vuur tot ze zacht en geurig zijn.
- Voeg de gemixte saus toe aan de pan en verwarm 5-10 minuten op laag vuur. Roer regelmatig door.
- Giet je favoriete gekookte pasta af en schep deze door de warme saus. Meng goed tot alles mooi bedekt is.
- Garneer met geraspte Parmezaanse kaas, geroosterde pijnboompitten, gehalveerde cherry- of roma tomaten en verse basilicum.
- Wij zeggen: niks meer aan doen. Genieten maar!