Gezonde Carrotcake die altijd lukt

22 september 2020 in Ontbijt
Live Puri gezonde carrotcake

Gezonde Carrotcake

Hoe leuk is het dat je een flinke portie groenten op onverwachte plekken kan terugvinden? In deze gezonde carrotcake zit een serieuze hoeveelheid worteltjes. En daarnaast zijn de voedingswaarden van deze carrotcake ook nog eens super in balans. Doordat er geen suiker en wel volkoren tarwemeel is zit, is het aantal minder goeie koolhydraten drastisch omlaag gebracht. En door het lekkere kruidige Live Puri chai eiwitpoeder krijg je ook nog eens een flinke portie eiwitten per portie naar binnen.

Als klap op de vuurpijl, dit recept is echt geschikt om door een 5-jarige te laten maken. Zo eenvoudig is het om deze carrotcake te bakken. Hij kan werkelijk niet mislukken! En zeker weten dat hij in de smaak zal vallen. Dit is een van mijn favoriete gezonde cakes!

Voor het allerlekkerste eindresultaat kan je trouwens de wortels best zelf raspen. Met een keukenmachine is dat in no time gepiept. Of je winterpeen of boswortelen gebruikt maakt niet zo veel uit, maar een vers geraspte wortel bevat veel meer sap en wordt ook beter gaar dan voorgeraspte wortels.

Benodigdheden: bakpapier en ronde bakvorm 20 cm.

Bereidingstijd

20 min + 45 min bakken

Voedingswaarde

Per stukje carrotcake: 144 kcal, 6 gr koolhydraten, 10 gr vet, 7 gr eiwitten.

Ingredienten

Topping (optioneel)

  • 150 gram light roomkaas of naturel kwark
  • beetje zoetstof naar keuze

Bereiding

  1. Laat de oven voorverwarmen naar 175 graden.
  2. Mix de eieren, zonnebloemolie, suiker en het vanille extract door elkaar in een keukenmachine of met een mixer tot een homogene massa. Dit mag op hoge snelheid zodat de eieren lekker luchtig worden.
  3. Voeg de gezeefde bloem beetje voor beetje en het eiwitpoeder toe en meng door elkaar op een lage snelheid.
  4. Voeg het snufje zout, bakpoeder en de kruiden toe en roer weer goed door elkaar op lage snelheid.
  5. Schep vervolgens de geraspte wortels door het beslag met een spatel.
  6. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Vet de randjes nog even in met zonnebloemolie en giet het deeg in de vorm.
  7. Bak de gezonde carrot cake in de oven gedurende 30 minuten.
  8. Na 30 minuten verlaag je de temperatuur van de oven naar 160 graden en bak je de cake nog 15 minuten.
  9. Laat afkoelen op een rooster.

Als je er een topping op wil:

  1. Klop de roomkaas of kwark met zoetstof in een kom goed door elkaar.
  2. Schep over de afgekoelde carrotcake en smullen maar!

De topping maakt deze gezonde carrotcake af maar ook wel weer minder gezond, zeker in het geval je roomkaas gebruikt. En eigenlijk heeft deze lekkere worteltaart helemaal geen extraatjes nodig!

Als je niet alle kruiden afzonderlijk in huis hebt, kan je ook een pre mix van deze kruiden gebruiken. Speculaaskruiden er doorheen zijn bijvoorbeeld ook heerlijk!

Gerelateerde recepten

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op je eerste bestelling!