Eiwitrijke vegan paprika hummus
Zelf vegan hummus maken? Zeker weten! Wij maakten deze eiwitrijke vegan paprika hummus speciaal als gezonde spread voor onze eiwitrijke piadina’s. Met maar 5 simpele ingrediënten (en een klein geheimpje: een schepje naturel eiwitpoeder) zet je deze romige, frisse en voedzame hummus in no time op tafel.
Het verschil met kant-en-klare hummus uit de supermarkt? De macro’s natuurlijk! Waar standaard hummus vaak hoog is in calorieën (meer dan 290 kcal), veel vet bevat (meer dan 20 gram) en weinig eiwit (<5 gram), scoort deze eiwitrijke paprika hummus stukken beter: slechts 132 kcal per 100 gram, 8,5 gram eiwit en maar 1,8 gram vet. Perfect als je een eiwitrijk dieet volgt, bewuster wilt eten of gewoon zin hebt in een gezonde hummus die beter bij jouw doelen past.
Is dit nog hummus te noemen? Tja, officieel misschien niet, want de klassieker bevat natuurlijk tahin. Maar wij noemen het gewoon hummus, want het heeft de smaak, de textuur én het gemak van een goede spread.
Meer van dit soort magische, makkelijke en eiwitrijke recepten? Bekijk al onze eiwitrijke recepten op de website of volg ons op Instagram.
Bereidingstijd
10 minuten
Voedingswaarde
Per portie: 132 kcal, 1,8 gr vet, 8,5 gr eiwitten.
Ingrediënten
- 700 gram kikkererwten uit blik (even afspoelen)
- 3 gerookte paprika’s uit pot
- Citroensap van 1 citroen
- Zout naar smaak
- Paprikapoeder naar smaak
- Knoflook geperst (kan ook teentjes of poeder doen)
- 30 gram Live Puri vegan eiwitpoeder naturel
Bereiding van de paprika hummus
- Spoel de kikkererwten goed af onder koud water en laat ze even uitlekken.
- Doe de kikkererwten samen met de rest van de ingrediënten in je keukenmachine of blender.
- Mix tot je een smeuïge, romige hummus hebt. Vind je ‘m nog iets te dik? Voeg dan een klein scheutje water of extra citroensap toe voor de perfecte structuur.
- Proef even en breng eventueel verder op smaak met extra zout of paprikapoeder.
- Serveer direct of bewaar afgedekt in de koelkast.
Tip van ons: Deze eiwitrijke vegan paprika hummus is heerlijk als topping op onze eiwitrijke piadina’s, samen met falafel, feta, cherrytomaatjes, verse basilicum en geroosterde pijnboompitten. Ultiem genieten!