Eiwitrijke doperwtensoep

08 januari 2024 in Vegan

Eiwitrijke doperwtensoep

Ken je dat? Van die dagen waarop je planning, je sportregime en je goede routines allemaal in de soep lopen? Op zo’n dag is er eigenlijk maar één ding wat je zou moeten eten. Juist: soep. Om precies te zijn deze eiwitrijke doperwtensoep met spinazie en pistache pesto. 

Deze vegetarische, eiwitrijke doperwtensoep met spinazie en pistache pesto is comfort food pur sang. Een kommetje troost voor de momenten waarop je dat nodig hebt, maar natuurlijk ook gewoon een heerlijke maaltijd op een onstuimige najaarsdag. Met ingrediënten als doperwten en spinazie geeft deze soep je lichaam bovendien de voedingsstoffen die het nodig heeft. Denk aan belangrijke vitamines, mineralen en complexe koolhydraten. Én complete eiwitten, uiteraard te danken aan Live Puri naturel eiwitpoeder; een eiwitpoeder op basis van melkeiwit met een neutrale, maar zeer romige smaak of ons vegan naturel eiwitpoeder (dit gebruikten we in dit recept). Over je soep verrijken gesproken!

Vanwege het hoge eiwitgehalte en de grote hoeveelheid vezels, kun je deze eiwitrijke doperwtensoep beschouwen als een maaltijd op zich. Hij vult behoorlijk! Maar een stuk goed (volkoren) brood misstaat naast een kom soep natuurlijk nooit. 

Bereidingstijd

15 minuten voorbereiding + 10 minuten kooktijd

Voedingswaarde

Per maaltijdsoep: 342 kcal, 15 gr koolhydraten (waarvan 4 gr suiker), 13 gr vet, 31 gr eiwit

Ingrediënten (2 porties maaltijdsoep)

  • 1 tl olijfolie
  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram diepvries doperwten
  • 200 gram verse spinazie
  • 500 ml groentebouillon
  • 2 eetlepels (pistache) pesto
  • 40 gram Live Puri eiwitpoeder naturel
  • peper en zout, naar smaak
  • geroosterde pistache, in stukjes

Bereiding 

  1. Maak de ui en knoflook schoon. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  2. Verhit olijfolie in een middelgrote soeppan en fruit hierin de ui tot deze glazig is. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak deze even mee.
  3. Voeg de doperwten, spinazie en bouillon toe aan de pan en breng het geheel aan de kook. Laat de groenten 10 minuten pruttelen in de bouillon en pureer alles  vervolgens met een staafmixer tot een gladde soep.
  4. Roer de pistache pesto en het eiwitpoeder door de soep en verwarm deze nog even mee. Proef, en breng eventueel op smaak met peper en zout. Garneer de soep met stukjes geroosterde pistachenootjes. 

Vind je deze eiwitrijke doperwtensoep een leuk gerecht? Kijk dan ook eens naar Anouk’s andere Live Puri recepten. Meer leuke content kun je vinden op haar Instagram.

Recipe Maaike 2 - Live Puri

Recept ingrediënten:

Waardering redacteur:
4.5

Gerelateerde recepten

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op je eerste bestelling!