Chocolade frambozen havermout
Een warm havermout ontbijtje is heerlijk in de herfst of in de winter. Lekker en gezond om even verwarmd te dag te starten. In de zomer maak je een lekkere koude overnight oats of voeg je lekker zomers fruit toe aan je havermout. Deze chocolade frambozen havermout is heerlijk in alle seizoenen!
Je kan namelijk ook makkelijk diepvries fruit gebruiken als vervanging voor vers fruit. Let wel op dat diepvries fruit wat meer vocht bevat. Je kan het daarom beter iets langer laten verwarmen zodat het vocht wat verdampt.
Door Live Puri chocolade eiwitpoeder toe te voegen maak je er havermoutpap met extra eiwitten van die ook nog eens extra verzadigen. Bye bye hongergevoel!
Bereidingstijd
10 minuten
Ingrediënten
- 225 ml (amandel)melk ongezoet
- 40 gram havermout
- 25 gram Chocolade eiwitpoeder licht gezoet
- 5 gram suikervrije chocolade druppels puur
- 6 frambozen
- 3 aardbeien
Voor de topping (optioneel)
- 5 frambozen
- 5 gram pure suikervrije chocolade
- Kokos schaafsel
Bereiding
- Maak een havermoutpap van (amandel)melk, havermout en Live Puri eiwitpoeder.
- Verwarm ondertussen de aardbeien en 4 frambozen in een pannetje en prak het fruit tot een saus. Giet de rode vruchtensaus in een schaaltje.
- Voeg aan de havermoutpap 2 in stukjes gesneden frambozen en de chocoladedruppels toe en schep bovenop de saus.
- Decoreer met wat toppings naar keuze.
- Eet smakelijk!
Dit recept en de foto zijn van Ingrid. Meer inspiratie van Ingrid? Wat dacht je van deze frambozen vanille smoothie? Of deze groene chia feest pudding? Volg haar dan op Instagram voor nog veel meer lekkers!