Het leven van een topsporter: Floor Hoogers deel III

26 mei 2019 in Lifestyle
Floor Hoogers blog Live Puri

Deel III: Floor Hoogers

In mijn vorige blog deel II voor Live Puri vertelde ik jullie dat we in de strijd waren voor promotie naar de Hoofdklasse. Nu kan ik jullie vertellen dat we die strijd volgende week aan gaan! Met nog één reguliere competitiewedstrijd te spelen, zijn we zeker van het spelen van promotiewedstrijden. Promotiewedstrijden waarbij de winnaar dus in de hoogste klasse van het land mag gaan spelen. Ons doel, onze droom. We zijn weer een stapje dichterbij.

De aanloop…

Alhoewel de wedstrijden na de winterstop met ups en downs gingen, hebben we ons eerste doel (promotiewedstrijden bereiken) behaald. Volgende week is dé week. Tegen wie we spelen weten we pas na onze laatste competitiewedstrijd van komende zondag. Maar het is een best-of-3 reeks. We spelen donderdag de eerste wedstrijd, zaterdag de tweede wedstrijd en eventueel zondag de derde wedstrijd. Dat betekent dat we drie wedstrijden in vier dagen zullen gaan spelen. Je kunt je voorstellen dat dat fysiek een hele opgave zal worden. Daarom zijn we de afgelopen tijd anders gaan trainen. Ondanks dat we nog niet zeker waren van de promotiewedstrijden, gingen we zwaarder en fysieker trainen. Onze medische staf, bestaande uit een fysieke trainer, twee fysiotherapeuten en een teamarts, heeft hierin samen met de coaches een plan gemaakt. Een plan wat ervoor moet zorgen dat we die drie wedstrijden in vier dagen aan zullen kunnen. Leuk is dat niet altijd, om aansluitend aan een zware hockeytraining nog shuttles te moeten rennen. (een shuttle is een interval loopoefening die iedere hockeyer kent en HAAT) Dan heb je zware benen en wil je naar binnen, maar je weet dat we nu extra meters MOETEN maken willen we kans maken op promotie. Ons doel heeft ons gemotiveerd om het telkens toch maar weer te doen.

Is het alleen hard trainen?

Naast het aangepaste trainingsprogramma zijn voeding en rust in deze periode ook meer dan belangrijk. Zeker volgende week moeten we ons lichaam goed verzorgen. Het trainingsschema wordt aangepast in zo’n week. Alles met het oog op het optimaliseren van ons lichaam richting die belangrijke wedstrijden. Hier zijn eiwitten, zoals jullie natuurlijk weten, ook heel belangrijk. Gelukkig is Live Puri er om ons hierin te faciliteren.
Tegen wie we spelen weten we dus nog niet, maar het is sowieso een team dat afgelopen seizoen onderaan is geëindigd in de Hoofdklasse. Voor hun zijn dit degradatiewedstrijden. Zij hebben veel te verliezen en wij kunnen alleen maar winnen! Dat vind ik een heerlijk gevoel. We hebben gewerkt voor wat we waard zijn en daarom mogen we volgende week nog drie extra wedstrijden spelen. Drie finales! We weten wat we kunnen en wat we moeten doen om goed te spelen. In zo’n laatste week is het alleen nog maar de puntjes op de i zetten en vooral GENIETEN. Want hier doen we het allemaal voor!!
Ben je benieuwd of het ons gaat lukken? Volg ons op Instagram MOP Dames/Facebook MOP dames of kom ons gewoon live aanmoedigen!!!
Donderdag       30-05  12:30uur:         MOP vs. ?         (Locatie: De Bus 2, Vught)
Zaterdag           01-06  12:30uur:         ? vs. MOP         (Locatie: ?)
?Zondag?          02-06   12:30uur:         MOP vs. ?         (Locatie: De Bus 2, Vught)
Liefs Floor
PS: je kan Floor ook volgen op Instagram. Enne, zet ‘m op dames!!!
 
 

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op je volgende bestelling!

Nieuwsbrief