Het leven van een topsporter: Floor Hoogers deel II

17 januari 2019 in Lifestyle

Deel II: Floor Hoogers

Daar ben ik weer! De vorige keer heb ik jullie meegenomen in de weg die ik heb belopen om te komen waar ik nu ben. Vandaag zullen jullie wat meer te weten komen over hoe mijn leven en dat van mijn teamgenoten er op dit moment uit ziet.

Zoals ik al vertelde, hockey ik bij MOP in het eerste damesteam. Toen ik hier kwam hockeyen speelde we nog in de hoogste hockeycompetitie, de Hoofdklasse. In mijn tweede jaar, het seizoen van 2016 – 2017, zijn we in de zaal en op het veld gedegradeerd. Een jaar waar we niet bepaald tevreden over konden zijn… Na dit jaar stond iedereen voor de volgende keuze: bij MOP blijven en een klasse lager spelen of naar een andere club vertrekken. Er zijn dat jaar een heleboel speelsters vertrokken. Maar wat belangrijker was, is dat er ook een groep de handen bijeen heeft geslagen om verder te gaan met MOP en ons terug te vechten om te promoveren! Het seizoen 2017 – 2018 was dus een seizoen met veel nieuwe speelsters. Dat betekende voor ons dat we eigenlijk weer opnieuw moesten beginnen met bouwen. Dit samen met de klappen die we hadden gekregen door de degradatie, waren we dit jaar niet goed genoeg voor promotie…

2018 – 2019, het seizoen waar we nu in zitten. Het seizoen startte goed. Er waren bijna geen speelsters vertrokken en er kwamen wel een aantal versterkingen bij. Dit betekende dat we door konden bouwen op waar we gebleven waren. In tegenstelling tot de spelersgroep die dit jaar wel grotendeels hetzelfde bleef, werden we verast met een nieuwe staf waar twee grootheden aan het hoofd kwamen. Ageeth Boomgaardt en Maartje Paumen kregen het voor het zeggen bij ons. Voor degene die niet weten over wie ik het heb, het zijn oud-hockeysters die beide een grote historie in het Nederlands team van beide rond de 200 interlands hebben. Je kan je wel voorstellen dat je als team dan even met je mond vol tanden staat.

Om dit jaar wel te promoveren, denk ik dat we naast beter hockeyen ook beter moeten gaan leren leven. En met beter leven denk ik dan aan extra krachttraining doen, zorgen voor voldoende rust door de week heen, op tijd en de juiste dingen eten en zo kan je nog wel even door gaan met wat goed voor je zou zijn om optimaal te kunnen presteren als sporter. Omdat hockey voor ons eigenlijk een uit de hand gelopen hobby is, waar we niet voor betaald krijgen maar wel heel veel tijd in stoppen, hebben de meeste van ons een erg druk leven. Naast al het trainen wordt er namelijk ook nog gestudeerd of gewerkt. Dit bemoeilijkt het “beter leven” natuurlijk wel een beetje. Maar om het goed eten te stimuleren en wat makkelijker te maken, zijn we in contact gekomen met Live Puri. Eiwitten zijn ook voor ons namelijk erg belangrijk. We hockeyen 5x per week en merendeel doet daarnaast nog krachttraining. Dat betekent dat de eiwitten belangrijk zijn voor onze spiertjes. Maar ondanks dat het goed voor je is, bevallen de smaken ons ook. Je hebt vaak van die shakes die eigenlijk echt niet te drinken zijn… Maar met de shakes van Live Puri staan we graag na te praten over de training of wedstrijd. Mijn favoriet is kokos!

Op dit moment is het winterstop. In het eerste deel van het seizoen hebben we in 11 wedstrijden 21 punten behaald. Dit resultaat brengt ons op de tweede plaats, één punt achter de nummer één en één punt boven de nummer drie. Alles kan nog gebeuren… 10 maart gaat de competitie weer verder. Dan spelen we meteen tegen degene die één punt boven ons staat.

Houd de Instagram van Live Puri in de gaten, want binnenkort zal ik de story overnemen voor een extra kijkje in ons leven…

Tot snel,
Liefs Floor
PS: je kan Floor ook volgen op Instagram. Of het blog van Floor verder lezen in deel III.

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op je volgende bestelling!

Nieuwsbrief