Het leven van een topsporter: Floor Hoogers

14 december 2018 in Lifestyle

Even voorstellen: Floor Hoogers

Al geïntroduceerd in onze nieuwsbrief, maar sinds kort gebruikt het dames team van hockeyclub MOP onze producten. Om jullie een inkijkje te geven in het leven van een topsporter, stellen we met trots Floor Hoogers voor! Lees snel haar inspirerende verhaal!
Hoi hoi! Ik ben Floor Hoogers, 21 jaar en ik hockey bij hockeyclub MOP in het eerste dames team. Ik woon in een dorpje in de buurt van Eindhoven en in dit dorpje ben ik ook begonnen met hockeyen. Als klein kind was ik altijd al op het hockeyveld te vinden en droomde ik natuurlijk van het Nederlands elftal. Hockeyen was echt mijn ding.
Toen ik 14 jaar was, heb ik selectie gedaan bij dé hockeyclub uit Eindhoven, namelijk Oranje-Zwart. Tegenwoordig is deze club gefuseerd en noemen we de club Oranje Rood. Voor de niet hockeyers onder ons, deze club heeft een eerste dames- en herenteam wat op het hoogste niveau van Nederland speelt. Maar daarnaast is er ook een hele goede jeugdopleiding. Ik ben in mijn tijd bij deze club heel erg gegroeid als hockeyster. Eenmaal in het team voor meiden onder achttien jaar beland, werd er steeds meer van je verwacht. Er werd van ons verwacht dat het hockeyen op nummer 1 zou staan. Altijd volle bak trainen, achterstanden oplopen op school, de feestjes van vriendinnen op vrijdagavond afzeggen omdat we de dag daarna een wedstrijd hadden. Leuk was dat niet altijd en makkelijk ook zeker niet. Maar als het makkelijk was dan zou iedereen het wel doen, zullen we maar zeggen…
Maar dan komt het einde van het seizoen in zicht.. Het moment waarop je de beloning hoopt te krijgen waar je al het hele jaar zo hard voor werkt. Wie wordt er kampioen en in onze situatie zelfs landskampioen? Het meisjesteam onder 18 jaar van deze club had de reputatie om jaar in jaar uit landskampioen te worden. Maar toch was het ieder jaar spannend en moesten we er ieder jaar voor vechten. Ieder jaar altijd op 100% trainen, altijd schoolwerk laten schieten, altijd vriendinnen teleurstellen… Maar dan, die laatste wedstrijd van het seizoen. De finale. Ik heb zo’n wedstrijd 3x mogen spelen en ik heb hem 3x gewonnen. De ontlading na zo’n wedstijd is zo goed, dan komt het besef waar je het allemaal ook al weer voor doet. Naast dat ik voor het clubteam speelde werd ik geselecteerd voor het Nederlandse jeugdteam onder 16 jaar en onder 18 jaar. Een droom die uit kwam. In één van mijn laatste jeugdjaren raakte ik flink geblesseerd waardoor ik mijn plek in de Nederlandse selectie ben verloren. Maar ook dat hoort bij topsport…
Na die drie landstitels moest ik de jeugd inruilen voor de senioren. Bij Oranje-Zwart zou de kans op speelminuten klein zijn. Er waren simpelweg te veel goede speelsters met veel ervaring. Ik, als klein meisje kon daar niet tegen opboksen. NOG niet… Ik koos er toen voor om naar mijn huidige club MOP in Vught te gaan. Hier werd ook in de hoogste competitie gespeeld, maar bij deze club speelden minder internationals en ik had hier het gevoel dat ik mezelf kon ontwikkelen en op kon werken in de groep. Niet anders is gebleken. Ik moest het eerste half jaar genieten van de 5 minuten die ik misschien nog niet eens per wedstrijd kreeg. Maar het groeide, IK groeide. Ik werd beter en ik merkte dat ik mee kon met het senioren hockey. Ik kreeg loon naar werken en ik wist weer waarom ik het allemaal deed. Nu drie jaar later ben ik bezig met mijn vierde seizoen voor deze bijzondere club en ben ik zelfs gegroeid tot vice-aanvoerder. Een rol om trots op te zijn. Maar ook een carrière waar ik tot nu toe trots op kan zijn.
Dit ben ik, Floor Hoogers! En sinds dit seizoen samen met mijn teamgenoten gelukkige gebruiker van de producten van Live Puri. Hoe het nu bij MOP gaat, waarom we de producten van Live Puri gebruiken en wat het met ons doet, vertel ik je de volgende keer!
Liefs,
Floor
PS: je kan Floor ook volgen op Instagram. Of klik hier om deel II van Floor’s blog te lezen!
 
 

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op je volgende bestelling!

Nieuwsbrief