Healthy eiwitrijke brownies op bakpapier

Healthy eiwitrijke brownies? Yessss, ze bestaan! 

Brownies zijn zo lekker dat je er meestal niet mee kan stoppen. Een stukje leidt tot een tweede en derde en als de beer dan toch los is… nietwaar? Klein nadeeltje is dat ze echt veel suiker en vet bevatten. Lekker voor soms, maar zeker niet voor elke dag.

Tot we op dit recept stuitten, aten we dus niet heel vaak brownies. Deze healthy eiwitrijke brownies zijn ook niet te versmaden en een stuk beter voor je. Bovendien maak je ze in een handomdraai want er zitten slechts 4 ingrediënten in! En we gaven er uiteraard een eiwitrijke twist aan.

Bereidingstijd

10 minuten

20 minuten bakken

Ingrediënten voor 8 brownies:

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Smelt de pindakaas in de magnetron of in een pannetje.
  3. Doe de gesmolten pindakaas, bananen, cacao eiwitpoeder en cacaopoeder in de blender. Laat de blender draaien tot het mengsel een gladde substantie heeft gekregen.
  4. Doe het mengsel in een ingevet, vierkant bakblik. Smeer het uit tot het zo’n 1,5 cm dik is. Misschien heb je te weinig deeg om je bakvorm te vullen. Dat is niet erg want het deeg loopt niet uit bij het bakken.
  5. Bak de brownies af in 20 minuten. Als je het deeg dikker uitgesmeerd hebt, duurt het bakken wat langer.
  6. Bewaar de brownies in de koelkast zodat ze kunnen opstijven en stevig worden.

Lekker smullen

Dit recept is geïnspireerd op het basis recept van Wendy van Pureforhealth.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *