Hartige wafels met zure room en bieslook
Oftewel, de hartige wafels van Anouk! Koolhydraatarme, glutenvrije en eiwitrijke wafels. Maar bovenal, de lekkerste wafels van 2020 en omstreken. En dat zeg ik niet zomaar want wafels zijn wel een dingetje voor Belgen.
Ik ben kenner. Geen Luikse of Brusselse wafel is ooit veilig geweest voor mij. Geen ‘wafelenbak’ heb ik ooit aan mij voorbij laten gaan. Honderden wafels heb ik tijdens familiefeesten vakkundig weggewerkt. Ik herken de perfecte wafel uit duizend: beetje krokant aan de buitenkant, lekker luchtig binnenin en geweldig van smaak zelfs zonder beleg!
En als ik je nu vertel dat je deze perfecte wafel nu volledig koolhydraatarm kan maken? Het hoofdingrediënt is Live Puri naturel eiwitpoeder, door z’n unieke samenstelling perfect geschikt om mee te bakken! Proef ze nu zelf!
Bereidingstijd
Ingrediënten:
- 55 gram Live Puri naturel eiwitpoeder
- 10 gram amandelmeel
- 30 gram blond lijnzaad
- Snuf zout
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 15 gram zure room
- 100 ml melk (dierlijk of ongezoete plantaardig variant)
- 20 gram ongezouten roomboter, gesmolten en iets afgekoeld
- 1 ei (maat L, dooier + eiwit)
- 1 eiwit
Bereiding
- Zet je wafelijzer alvast aan om deze goed voor te verwarmen.
- Doe alle ingrediënten voor de wafels (behalve de bieslook) in de blenderkom en laat het apparaat het werk doen. Roer als laatst de bieslook door het beslag.
- Spray het wafelijzer in met bakspray (of gebruik een kwast om in te vetten), lepel het beslag in het ijzer en sluit het deksel. Bak de wafels tot deze goudbruin zijn.
- Serveer eventueel met een spiegeleitje en smullen maar!
Wafels bakken is niet zo moeilijk als je maar het juiste recept hebt! En dit zo kunstig in elkaar toveren is wat Anouk zo goed kan. Kijk maar eens naar deze eiwitrijke kaiserschmarrn of koolhydraatarme Victoria Sponge Cake. Echte aanraders. Meer inspiratie van Anouk? Volg haar dan op Instagram voor nog veel meer leuks en lekkers!