Wat gezonde voeding op je werk je oplevert

23 oktober 2017 in Lifestyle
Kantooromgeving met witte meubelen en groene tuin

Mensen functioneren en presteren beter in een gezonde werkomgeving. Dat is op zich geen verrassend nieuws, maar dit effect blijkt nog groter dan verwacht! Uit onderzoek van de Vrije Universiteit van Amsterdam en Universiteit Twente, in samenwerking met CBRE, blijkt dat de impact van voeding op prestaties en geluksgevoel wel heel erg groot is.
Onderzoekers hebben een grote multidisciplinaire studie uitgevoerd, met meer dan 100.000 datapunten en 5 verschillende onderzoeksmethodes. Op 5 werkgebieden is de invloed op medewerkers gemeten: natuurlijke ruimte, juiste verlichting, gezonde voeding, lichamelijke beweging en mentale balans. Objectief gemeten, gingen prestaties met 45% omhoog door het introduceren van gezonde eetgewoontes. Bovendien voelde 78% van de deelnemers zich energieker en stelde 66% zich gelukkiger te voelen. Daarmee bleek gezonde voeding de grootste positieve impact te hebben.

Toch mooi dat ook hier de kleinste verschillen de grootste impact maken. Hoewel wijzigingen op alle 5 werkgebieden positieve verandering teweeg brengen, blijkt dat iets simpels als het aanbieden van bijvoorbeeld gezonde snacks en dranken de grootste winsten opleveren. Een kleine investering met een groot resultaat.
Benieuwd wat Live Puri voor jouw werk kan betekenen? Neem contact op via info@livepuri.nl of bel naar 06 48 47 02 05.

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op je volgende bestelling!

Nieuwsbrief