Met deze vitamines hou je griep en verkoudheid buiten de deur

31 januari 2018 in Lifestyle
Tips over het gebruik van vitamines tegen verkoudheid en griep

Vitamines tegen griep en verkoudheid, onze tips!

Ieder jaar grijpt de griep in de winter om zich heen. Maar er zijn wel degelijk een aantal vitamines die je kan innemen om te kans te verlagen dat je door griep of verkoudheid gevloerd wordt. De meeste zijn preventief dus het is belangrijk om goed voorbereid te zijn.
Tijd voor wat algemene toptips om griep en verkoudheid te voorkomen:

  • zorg voor een gezond en gevarieerd voedingspatroon.
  • zorg voor genoeg slaap.
  • blijf liever toch een dagje thuis van je werk om verspreiding tegen te gaan.
  • was je handen voordat je je gezicht aanraakt.
  • en tot slot: stress verminderen!

Daarnaast zijn er een aantal supplementen waarvan wetenschappelijk aangetoond is dat ze kunnen helpen.
Met deze vitamine voordeelverpakking haal je nu met 10% korting alles in huis om gewapend door de winter te gaan. Bestel nu je pakket met de multivitamines, vitamine D en magnesium!

Met deze vitamines hou je griep en verkoudheid buiten de deur 1

Vitamine D helpt je afweersysteem

Vitamine D receptoren bevinden zich in je gehele lichaam. Daarnaast is vitamine D betrokken bij veel processen in lichaamscellen. Een tekort kan daarom ook negatieve gevolgen hebben voor je afweersysteem. Ook tonen wetenschappelijke studies aan dat vitamine D3 supplementen kunnen helpen bij het voorkomen van ontstekingen aan de luchtwegen. Lees hier alles over vitamine D en je afweersysteem.

Vitamine C en verkoudheid

Vitamine C wordt traditioneel verkocht als top supplement als je de winter wil overleven zonder snotteren. Het zou logisch kunnen zijn aangezien vitamine C het immuunsysteem helpt bij een goede werking. Bovendien is aangetoond in meer dan 148 studies dat vitamine C bijdraagt aan het voorkomen van infecties met micro-organismen. Maar helpt het echt om verkoudheid tegen te gaan?
Dat hangt er van af. Als je vitamine C begint in te nemen op het moment dat je al verkouden of grieperig bent, is het eigenlijk te laat. Als je echter wel al regelmatig vitamine C inneemt, blijk je sneller op te knappen (8% bij volwassenen en 15% sneller bij kinderen) en zijn de symptomen bovendien minder heftig. Atleten die regelmatig vitamine C innemen blijken 50% minder kans te hebben om verkouden te worden dan niet-gebruikers. Maar dan moet je dus wel regelmatig en intensief sporten.

Zink vermindert duur verkoudheid

Zink kan de duur van verkoudheid verminderen wanneer het binnen 24 uur na symptomen ingenomen wordt. Vermijd echter het gebruik van zink in neusspray vorm omdat dat je geurvermogen kan aantasten.
Neem jij al een vitamine D3 of vitamine C supplement om jezelf te beschermen?

Bron: examine.com

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op je volgende bestelling!

Nieuwsbrief