Vanille Latte Proteine Cake
Coffee and cake for breakfast? Deze vanille latte proteïne cake is de beste ’twee vliegen in één klap’ die er is, als je het ons vraagt. Deze zalige creatie is voedzaam, suikervrij, bomvol eiwit en geeft je dankzij de cafeïne een extra boost. En aanschouw ook even die textuur en luchtigheid! (Eerlijk is eerlijk, daar speelt Live Puri Vanille eiwitpoeder een belangrijke rol in.)
Af en toe krijgen we wel eens een vraag van gebruikers hoe ze hun baksels met eiwitpoeder kunnen laten slagen. Soms gebeurt het wel eens dat een eiwitrijke cake bij iemand mislukt is. Als we dan even doorvragen, komt altijd de aap uit de mouw: er is een ander merk eiwitpoeder gebruikt. Dat valt natuurlijk altijd te proberen, maar Live Puri is werkelijk uniek. Doordat we 2 eiwitsoorten uit verse melk gebruiken, kan je ons eiwitpoeder niet zo maar vervangen door bijvoorbeeld een gewoon wei eiwitpoeder. De consistentie, luchtigheid en het uiteindelijke bakresultaat zijn dan heel anders. Om nog maar te zwijgen over de smaak natuurlijk. Enne, 16 gram eiwit per plakje: dat is niet mis! Ook dat haal je alleen met een top kwalitatief eiwitpoeder.
In deze vanille latte proteïne cake komt ons vanille eiwitpoeder natuurlijk het meest tot zijn recht. Maar we hebben zo’n vermoeden dat cacao eiwitpoeder en koffie ook wel eens een top combinatie kunnen zijn!
Bereidingstijd
15 minuten + 45 minuten koken
Voedingswaarde
161 kcal, 20 gr koolhydraten, 1 gr vet, 16 gr eiwitten.
Ingrediënten
-
250 gram volkorenmeel
-
50 gram havermeel
-
10 gram bakpoeder
-
4 eiwitten
-
200 gram Griekse yoghurt
-
150 gram sterke koffie, op kamertemperatuur
-
1 eetlepel koffie extract (optioneel, wel erg lekker)
Bereiding
- Zorg allereerst dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn voor je begint met bakken, dit geeft een beter resultaat! Bekleed vervolgens een cakevorm (25 cm) met bakpapier en verwarm de oven voor op 170 graden Celsius (hetelucht).
- Klop in een grote mengkom de Griekse yoghurt en suikervervanger luchtig met een elektrische mixer. Voeg daarna één voor één de eiwitten toe. Zet de mixer uit en zeef het volkoren- en havermeel en het Live Puri eiwitpoeder boven de kom. Voeg het zout en de bakpoeder toe, en meng alles met een lepel tot een dik geheel. Giet tot slot de koffie (en het koffie extract) in de kom, en roer alles kort tot een mooi beslag. (Mix vooral niet te lang).
- Schep het beslag in de cakevorm, strijk de bovenkant glad en bak 45-50 minuten in de voorverwarmde oven.
Ben jij ook zo’n fan van cake en koffie? Dan is dit recept jou op het lijf geschreven. Ga je hem maken? Vergeet ons dan niet op Facebook of Instagram te taggen! Dat vinden we altijd leuk! Meer zin in een gezonde marmercake?