Gezondere zandkoekjes met eiwitboost
Zandkoekjes zijn leuk om te maken met slechts weinig ingrediënten. Het is een deeg wat perfect geschikt is ook om met kinderen te maken want ze mogen lekker met hun handen kneden en daarna leuke vormpjes uitsteken.
Koekjes zijn natuurlijk niet zo gezond omdat ze vaak veel suiker en vetstof bevatten. Dit recept maakt van deze guilty pleasure een gezondere variant. Je voegt namelijk eiwitpoeder toe en haalt er een hoop suiker uit. Goed opletten dat je de boter koelkast koud gebruikt en zo koel mogelijk houdt tijdens de bereiding door bijvoorbeeld op een stenen aanrecht te werken.
Na het kneden moet het deeg even rusten en weer opstijven in de koelkast. Hierdoor valt er even een pauze in de bereiding. Je kan het deeg ook makkelijk voorbereiden zodat je gelijk aan het uitsteken kan beginnen.
Bereidingstijden
25 min bereiden
20 min in oven
Ingrediënten voor 20 koekjes:
- 200 gram bloem
- 50 gr Live Puri Vanille eiwitpoeder ongezoet
- 125 gram ongezouten boter of kokosolie
- 1 ei
- 60 gram suiker
Bereiding
- Doe de boter, suiker en het ei in een mengkom.
- Kneed met koele handen door elkaar.
- Voeg er beetje bij beetje de gezeefde bloem en het eiwitpoeder bij en kneed tot een goed samenhangend geheel.
- Maak een bal van het deeg, wikkel het in folie en laat 30 minuten in de koelkast rusten.
- Rol het deeg uit op een werkblad, bestrooid met wat bloem, tot het 4mm dik is ongeveer.
- Steek de koekjes uit.
- Leg op een bakplaat met bakpapier en bak 15 tot 20 minuten op 170 ºC tot ze goudbruin zijn.
Deze gezondere zandkoekjes kan je 2 weken bewaren in een koekjestrommel. Je kan dit deeg dus ook een dag van te voren maken en in de koelkast bewaren. Nog een theetje erbij en het lekkere genieten kan beginnen! Smakelijk!