Eiwitrijke chocolade sinaasappel zoats
Ken je die PiM’s koekjes? Die cakey cookies met sinaasappelvulling en laagje chocolade? Wij vinden ze heerlijk. Chocolade en sinaasappel is gewoon een steengoede, beproefde combinatie.
In deze eiwitrijke chocolade sinaasappel zoats van Sue komt deze combi terug. Zoast zijn trouwens een samensmelting van ‘zucchini’ aka courgette en ‘oats’ aka havermout. Misschien wel de beste manier om ons chocolade eiwitpoeder te gebruiken!
En hoe maak je dit dan? Check hieronder het verbazingwekkend makkelijke recept!
Heb je liever een koolhydraatbeperkte versie van deze eiwitrijke chocolade sinaasappel zoats? Vervang de havermout vlokken dan door de 25 gram gemalen amandelen en 20 gram gebroken lijnzaad. En in plaats van de dadels kan je wat zoetstof zoals een suikervrije stroop gebruiken.
Bereidingstijd
5 min voorbereiden + 10 min koken
Voedingswaarde
Incl havermout: 392 kcal, 55 gr koolhydraten, 9 gr vet, 22 gr eiwitten.
Koolhydraatarm: 471 kcal, 23 gr koolhydraten, 28 gr vet, 24 gr eiwitten.
Ingrediënten:
- 45 gr havermout
- 50 gr geraspte courgette
- 250 ml (amandel) melk
- sap en rasp van 1 sinaasappel
- 15 gr Live Puri chocolade eiwitpoeder ongezoet
- cacao poeder
- 2 dadels in stukjes gesneden (of suikervrije stroop)
Bereiding
- Meng alle ingrediënten behalve het Live Puri eiwitpoeder in een pannetje en breng zachtjes aan de kook.
- Roer af en toe met een houten lepel en laat op een zacht vuurtje koken tot de je dikte perfect vindt.
- Haal het pannetje van het vuur en voeg het eiwitpoeder toe.
- Roer nog even door, decoreer met je favoriete toppings en lekker genieten!
Smakelijk!
Dit recept en de foto’s van deze eiwitrijke sinaasappel chocolade zoats zijn van Sue. Haar creaties kan je volgen op Instagram of op haar website!