Baked oats met peer en hazelnoot uit de oven

20 maart 2019 in Ontbijt
Baked oats met peer

Baked oats! Warm havermoutje uit de oven.

Ontbijten met een taartje is als de dag starten met een feestje! Soms wil je gewoon net even wat anders. Variatie doet eten dus waarom probeer je niet een keertje baked oats?

Dit is je standaard havermout kommetje maar dan net even wat anders. Je maakt het nl door de avond van te voren (of een uurtje van te voren) een aantal ingrediënten reeds bij elkaar te roeren en te laten trekken. Vervolgens bak je er een lekker taartje van!

Bereidingstijd

5 minuten een nacht van tevoren
5 minuten voor het bakken
35 minuten bakken

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 50 gram havermout
  • 1 el chiazaad
  • 100 ml amandelmelk (ongezoet)
  • 100 ml water
  • 1 tl kokosbloesemsuiker
  • 1 dadel in blokjes (of 1 el dadelblokjes kant en klaar)
  • 1 el Live Puri Chai eiwitpoeder ongezoet

Voor de decoratie:

  • Halve peer in plakjes
  • Chocolate chips
  • Hazelnoten gehakt

Bereiding

  1. Meng de avond of een uurtje ervoor alvast de havermout, chiazaden, water & amandelmelk.
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  3. Roer de kokosbloesemsuiker, dadelblokjes en het eiwitpoeder door de havermout en doe dit in een ovenschaaltje of pannetje wat geschikt is voor de oven.
  4. Snij een halve peer in plakjes en verdeel dit over de havermout. Hak een paar hazelnoten en verdeel deze samen met de chocolate chips ook over de havermout.
  5. Zet in de oven. Bak voor 35 minuten op 175 graden.

Veel eet plezier!!
Dit recept en de foto zijn van Lauras_super_vood. Bijna te mooi en te lekker om op te eten!

Gerelateerde recepten

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op je eerste bestelling!