Koolhydraatarme taai taai brosse koekjes

Chai taai taai – suikervrij, glutenvrij én koolhydraatarm

Sinterklaas staat met zijn paard voor de deur te trappelen. En dat betekent ook een hoop lekkernijen zoals marsepein, kruidnoten en natuurlijk taai taai! Niet perse de meest vriendelijke periode doorgaans voor de lijn. Maar gelukkig kan het ook anders! Zoals met deze suikervrije koolhydraatarme taai taai.

Dus wat dacht je van een suikervrij proteïne marsepein of deze  glutenvrije en koolhydraatarme taai taai! Nu vraag je je misschien af, wat zit er dan wel in?

Deze koekjes zijn gemaakt met smaakvolle pure natuurlijke ingrediënten en krijgen hun heerlijke kruidige smaak door de chai eiwitpoeders en de lekkere chai tea kruiden. Taai taai lijkt een beetje op speculaas maar is in tegenstelling tot kruidnoten en speculaas niet bros maar een beetje ‘taai’.

Bereidingstijd

15 minuten voorbereiden – 1 uur rusten – 10 minuten bakken

Ingrediënten:

Bereiding

  1. Laat de boter en de Sukrin Fibersirup Gold smelten in een steelpannetje en roer goed door elkaar.
  2. Doe het ei in een kom, en giet langzaam het mengsel uit het pannetje in de kom terwijl je blijft kloppen.
  3. Voeg de overige ingrediënten toe, roer goed, en zet de mengkom een uur in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  5. Schep met een lepel kleine rondjes op een – met bakpapier beklede – bakplaat en bak de chai-taai-taai 8 tot 10 minuten in de oven.
  6. Geniet!

Deze koekjes kan je bewaren maar het is knap als je ze overhoudt! Mocht je koekjes overhouden kan je ze best in een lucht dichte doos bewaren met een klein korstje brood erin. Het brood absorbeert vocht en zorgt ervoor dat je koekjes lekker vers blijven.

Dit recept en de foto zijn van Anouk Goedegebuur. Meer inspiratie van Anouk? Volg haar dan op Instagram voor nog veel meer leuks en lekkers!