Comfortzone? Hup vooruit!

19 augustus 2018 in Blogs
Uit je comfortzone met zeilboot met ondergaande zon

Uit die comfortzone!

Zo inspirerend, verhalen van sporters. Het boek ‘Altijd tot het uiterste’ van Maartje Paumen was voor mij ook echt weer een trigger. En ook het levensverhaal van Andre Agassi blijft me nog altijd bij. Hoe volharding, tegenslagen en mentale kracht leidt tot succes blijft prachtig. Mijn favoriete quote van Maartje is dan ook: “In de comfortzone win je geen medailles”. 

Maar oh boy, wat zit ik graag in mijn comfortzone! Doen wat je goed kunt en jezelf daar verder in ontwikkelen. Veilig en vertrouwd! Maar de keiharde realiteit is dat je geen eigen bedrijf kunt runnen vanuit je comfortzone. Daarom stel ik mezelf voortaan als doel om elke dag een actie uit te voeren die daar (ver) buiten ligt. En dat enkel spannend noemen, is toch wel een understatement.

Buikpijn, zweetdruppels en een licht verhoogde hartslag… Maar wat een geweldig gevoel van overwinning als het dan lukt! (Of gewoon als je iets ‘engs’ überhaupt gedaan hebt!) Natuurlijk vind ik het soms ook even moeilijk om de juiste motivatie te vinden. Wat mij dan helpt, is denken aan een eerdere overwinning. Dat goede, gemotiveerde gevoel komt dan vanzelf!

Voor mij ligt dat in het zeilen. Ik kan het me nu niet meer voorstellen, maar tien jaar geleden had ik dat nog nooit gedaan. Uiteindelijk heb ik het van een beetje spelevaren in het weekend geschopt naar stuurvrouw van ons tienkoppig amateurwedstrijdteam! Al zeg ik het zelf: Een overwinning om trots op te zijn!

Hier was wel uren oefenen en trainen voor nodig. Mijn hart gaat nog steeds tekeer wanneer ik denk aan mijn beginjaren. De start: Al die grote boten, kriskras door elkaar varend, strijdend om hetzelfde plekje dreven mij ertoe om me tijdens de start benedendeks te verstoppen. Ik wist dat, als ik verder wilde groeien, ik uit mijn comfortzone moest stappen. En dat heb ik gedaan! Ik stuur nu zelfs de start van de grotere (amateur)wedstrijden. Mijn polshartslagmeter slaat nog steeds op tilt en geeft steevast aan dat een AED nodig is, maar ik doe het wel! En de ontlading als we eenmaal los gaan (en soms winnen), is niet te beschrijven. Dit helpt mij dan weer om weer een stap verder te gaan.

Ook op werkgebied moet ik uit die comfortzone gaan stappen. Het liefst doe ik alles zelf, maar ik moet toegeven: Ik kan niet alles. Mijn volgende doel is het veroveren van sportclubs. Want wat is lekkerder dan na het sporten een lekkere ijskoude Live Puri shake? En het spannende is dat ik jouw hulp daarbij nodig heb! Als jij ook op jouw sportclub wil genieten van een gezonde eiwitshake, tip me dan vooral. Ik verzorg het graag voor jullie!

Liefs,

Maaike

 

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op je volgende bestelling!

Nieuwsbrief