5 tips: van goede voornemens naar goede gewoontes

01 januari 2023 in Lifestyle
Goede voornemens Live Puri

5 tips: van goede voornemens naar goede gewoontes

Zeg eens eerlijk, hoeveel van de goede voornemens die jij ooit hebt gemaakt zijn gefaald? Als het antwoord hoger is dan je had gewild, heb ik troostend nieuws: je bent niet de enige. Het overgrote deel van de mensen slaagt er niet in om goede voornemens vol te houden. Dat zit ‘m vooral in de wens om gewoontes te veranderen die diep ingesleten zijn, zoals roken of ongezond eten. Maar ook omdat bij het maken van goede voornemens vaak een concreet actieplan wordt vergeten. De oplossing? Goede voornemens veranderen in goede gewoontes. En Live Puri kan je daarbij helpen! Met deze 5 goede, makkelijk te realiseren gewoontes kun je morgen al beginnen.

1. Eet een gezond ontbijt

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, zo wordt weleens gezegd. Er zijn talloze wetenschappelijke onderzoeken waarin is aangetoond dat mensen die ontbijten beter scoren op geheugentests, productiever zijn en minder behoefte hebben aan een retourtje snoepautomaat. Maar wat vaak vergeten wordt te vermelden is dat hierbij de ontbijtkeuze van groot belang is. Wie alles uit de dag wilt halen gaat het niet redden met een ontbijt van gesuikerde cornflakes en croissants met hagelslag. Op onze recepten pagina vind je genoeg lekkere ontbijtrecepten waar je lichaam écht iets aan heeft. En als je op zoek bent naar de quick fix, kun je eens kijken of onze maaltijdvervanger iets voor je is.

2. Blijf gedurende de dag in beweging

Dat in beweging blijven gezondheidswinst oplevert wist je waarschijnlijk al. Voldoende bewegen helpt je spieren en gewrichten soepel te houden, hart- en vaatziekten te voorkomen en op een gezond gewicht te komen of te blijven. (*) Toch brengen we met z’n allen heel wat uren op onze kont door. Zonde, want ook als je verplicht moet zitten kun je tussendoor werken aan het verbeteren van je uithoudingsvermogen en kracht. Maak een lunchwandeling, negeer de roltrap en ga op zoek naar een sport die bij je past. Voor je het weet heb je de richtlijn van 2,5 uur matige beweging per dag gehaald!

3. Luister goed naar jezelf (en je goede voornemens!)

Jezelf continu vergelijken met anderen, ingaan op veeleisende verzoeken van je baas of onrealistische eisen stellen. Zomaar een aantal slechte gewoonten die kunnen leiden tot fysieke en mentale uitputting. Het is niet makkelijk om zomaar te stoppen met dit gedrag, je hebt het soms niet eens door. Wat je wel kunt doen, is besluiten om te luisteren naar de signalen van je lichaam en geest. En néém die rust en ruimte om jezelf op te laden.

4. Zorg voor voldoende eiwitten

Fanatieke sporter of niet, eiwitten zijn van levensbelang. In feite kun je ze beschouwen als de bouwstenen van het lichaam. Zo is eiwit nodig om je spieren en organen goed te laten functioneren, waardoor je fit en gezond (oud)er kunt worden. Daarnaast helpen eiwitten bij gewichtsbeheersing of -verlies. En wist je dat een verhoogde eiwitinname helpt bij het herstellen van ziekte of blessure? Al met al is het consumeren van voldoende kwaliteitseiwitten een gewoonte die meer dan goed voor je is. Met een eiwitpoeder kun je op  een makkelijke, effectieve manier meer eiwitten toevoegen aan je dieet. Kies je voor Live Puri eiwitpoeder, dan kies je voor eiwitten uit de beste bron. Zowel de originele als de plantaardige lijn bevatten alle essentiële aminozuren, zijn vrij van onnodige toevoegingen en worden geroemd vanwege de smaak en structuur.

5. Houd dagelijks een journal bij

Journaling, ofwel het opschrijven van gedachten en emoties, is super effectief manier om te groeien op persoonlijk vlak. Het bijhouden van zo’n journal kan helpen bij het verwezenlijken van je doelen, het verbeteren van je zelfbeeld en het creëren van nieuwe, goede gewoontes. Om je bij dit laatste te helpen, is er de Live Puri journal. Een honderddrieënveertig pagina tellend handboek die je op een praktische manier helpt bij het aanleren van een nieuwe gewoonte. En geloof: als je de smaak eenmaal te pakken hebt, creëer je die goede gewoontes aan de lopende band!

* Bron: https://journals.plos.org/plosmedicine/article?id=10.1371/journal.pmed.1003845

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op je volgende bestelling!