Eiwit uit zalm, eieren, bonen, citroen, peterselie en lenteui op houten plank

Eiwit of proteïne, is een voedingsstof, net als vet en koolhydraten. Die drie samen worden ook wel macronutriënten of macro’s genoemd. Alle drie deze macronutriënten leveren een belangrijke bijdrage om je lichaam iedere dag optimaal te laten functioneren.

Proteïne is belangrijk voor je lichaam want het levert calorieën en aminozuren. Deze calorieën zijn belangrijke energiebronnen. Aminozuren zijn eigenlijk de bouwstenen voor het eiwit in je lichaamscellen. Het interessante aan eiwit is dat het aanzienlijk minder calorieën per gram levert dan vet of koolhydraten. Dit betekent dat je langer verzadigd blijft en dus minder snel weer trek hebt.

Sommige aminozuren kan je lichaam zelf aanmaken, andere kan het enkel uit voeding halen. Deze laatste groep noemen we de essentiële aminozuren. Alle Live Puri eiwitpoeders zijn rijk aan deze essentiële aminozuren en een uitstekende bron voor vegetariërs die doorgaans moeite hebben om voldoende essentiële aminozuren te eten.

Binnen deze essentiële aminozuren heb je ook nog eens BCAA’s. Dit is de afkorting voor Branded Chain Amino Acids. Dit zijn 3 amino’s die extra zorgen voor je spieren: isoleucine, leucine en valine.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *