Eiwitrijke Flensjes recept à la minute

05 december 2017 in Koolhydraatarm
Live Puri eiwitrijke flensjes recept

Flensjes met extra eiwit à la minute!

Dit eiwitrijke flensjes recept is bijzonder makkelijk en om je vingers bij af te likken! Flensjes, ook wel crêpes op z’n Frans genoemd, zijn dunne pannenkoekjes en maak je met een een dunner beslag dan gewone pannenkoeken. Ze bakken in een minuutje gaar en je kan er dus in een recordtijd een hele stapel van bakken.

Het beslag is lekker dun dus je kan het makkelijk egaal in de pan verspreiden. En het eindresultaat is een heerlijk zacht pannenkoekje. Ik vind dit een veel lekkerder beslag dan een gewone pannenkoek.

De Live Puri flensjes bevatten minder bloem dan gewone flensjes maar vanille eiwitpoeder. Het vleugje vanille geeft ze een milde heerlijk zachte smaak.

Hoe maak je dit recept koolhydraatarm?

Vervang de bloem dan door 90 gram amandelmeel en 10 gram bakpoeder. Ben je niet zo’n fan van amandelmeel? Dan kan je ook kokosmeel gebruiken. Kokosmeel absorbeert vocht veel meer dan amandelmeel of bloem. Als je kokosmeel gebruikt, kan je de bloem vervangen door 45 gram kokosmeel.

Ingrediënten:

Bereiding

  1. Neem een kom en meng er de suiker met de zelfrijzende bloem en het eiwitpoeder in.
  2. Maak in het midden een kuiltje waar je de eieren in losklopt.
  3. Voeg dan langzaam onder voortdurend kloppen de melk toe: zorg dat je een dik eierpapje hebt waar je de bloem langzaam in mee mengt (traag mengen dus). Als je teveel melk toevoegt, gaat de bloem in de melk klonteren.
  4. Klop alles zacht door elkaar dus niet met je mixer op de hoogste stand.
  5. Doe wat olie in de pan.
  6. Als de olie warm is, schep je een pollepel beslag in de pan. Zorg ervoor dat de hele bodem met deeg bedekt is door de pan in ’t rond te draaien.
  7. Bak de flensjes tot de bovenkant mooi drooggebakken is. Als de rand van de koek aan de pan kleeft, steek je deze voorzichtig los met een mes alvorens het flensje om te draaien. Bak nog even verder en herhaal.

Bestrooi eventueel met wat poedersuiker of serveer met vers fruit. Smakelijk!

Dit flensjes recept is gebaseerd op een origineel Frans recept maar met een eiwitrijke twist! Dat maakt ze extra voedzaam en lekker!

Gerelateerde recepten

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op je volgende bestelling!

Nieuwsbrief