Dit eiwitrijke flensjes recept is bijzonder makkelijk en om je vingers bij af te likken! Flensjes, ook wel crêpes op z’n Frans genoemd, zijn dunne pannenkoekjes en maak je met een een dunner beslag dan gewone pannenkoeken. Ze bakken in een minuutje gaar en je kan er dus in een recordtijd een hele stapel van bakken.
Het beslag is lekker dun dus je kan het makkelijk egaal in de pan verspreiden. En het eindresultaat is een heerlijk zacht pannenkoekje. Ik vind dit een veel lekkerder beslag dan een gewone pannenkoek.
De Live Puri flensjes bevatten minder bloem dan gewone flensjes maar vanille eiwitpoeder. Het vleugje vanille geeft ze een milde heerlijk zachte smaak.
Hoe maak je dit recept koolhydraatarm?
Vervang de bloem dan door 90 gram amandelmeel en 10 gram bakpoeder. Ben je niet zo’n fan van amandelmeel? Dan kan je ook kokosmeel gebruiken. Kokosmeel absorbeert vocht veel meer dan amandelmeel of bloem. Als je kokosmeel gebruikt, kan je de bloem vervangen door 45 gram kokosmeel.
Ingrediënten:
Bereiding
Bestrooi eventueel met wat poedersuiker of serveer met vers fruit. Smakelijk!
Dit flensjes recept is gebaseerd op een origineel Frans recept maar met een eiwitrijke twist! Dat maakt ze extra voedzaam en lekker!